Drugi poraz

»Primorje EB« samo teorija drži u igri

Igor Duvnjak

Sportaš uvijek vjeruje da se može  / NL arhiva

Sportaš uvijek vjeruje da se može / NL arhiva

Sigurno da je ovo sada bilo bolje, ali ipak nedovoljno za ovu momčad. Nevjerojatno da mi s takvom rotacijom ne možemo stvoriti stabilnu igru – kaže Miho Bošković



Vaterpolisti »Jug Croatia osiguranja« doplivali su nadomak titule hrvatskog prvaka, to je bolna činjenica za simpatizere »Primorja Erste banke«, koji su u subotu napunili tribine bazena Kantride kako bi pomogli svojim ljubimcima da poravnavanju omjer pobjeda u finalu. Gledatelji su zaista dali sve od sebe, kao i vaterpolisti u vodi bazena na Kantridi, ali sve to nije bilo dovoljno da se zaustavi suparnika koji je u ključnim trenucima znao povući matne poteze.


Ispada da su riječkoj momčadi presudili ljevaci, u Gružu donedavni »primorjaš« Javier Garcia, koji je izrešetao riječku mrežu, na Kantridi Maro Jokovića, koji je dao tri gola kao i Felipe Perrone. Joković i Perrone su u biti i dobili simultanku s domaćinima.


Riječka momčad je konačno odigrala utakmicu približno svojim mogućnostima, barem kada je riječ o angažmanu i učinku u obrani na čelu s poslovično zapaženim golmanom Franom Vićanom i bekom Damirom Burićem, na razini one utakmice u Regionalnoj ligi, kada su Riječani slavili nad »Jugom« na Kantridi. No, ulog je tada bio nemjerljivo manji, a igra gostiju sada ipak nešto bolja.


Mudriji gosti




– Utakmica je bila teška, s malo golova, fizički izuzetno naporna – posvjedočio je napadač domaćih Miho Bošković, jedan od četiri strijelca u momčadi trenera Ivana Asića. Gosti su pak na listi strijelaca imali samo tri imena, uz spomenute Jokovića i Perronea još i Riječanina Josipa Vrlića.


– Moram reći da su u nekim trenucima oni bili mudriji. Čak bih rekao da su se nekako i bolje kretali nego mi. Osim toga, da smo zadovoljni sudačkim kriterijem, nismo. Bilo je sigurno nekoliko grešaka sudaca, koje su nas poremetile, ali u svakom slučaju čestitam suparniku na pobjedi. Morat ćemo izvući neke pouke i pokušati iznenaditi u Dubrovniku, ali generalno morat ćemo igrati puno bolje od ovoga da bismo to uspjeli.


Riječka momčad, sa izdanjima promjenjivim poput ovih proljetnih vremenskih prilika, ovog puta se grčevito držala u utakmici do posljednje četvrtine. Protiv Grka su, recimo, pali bez ispaljenog metka.


– Sigurno da je ovo sada bilo bolje, ali, opet, to je nedovoljno za ovu momčad. Nevjerojatno da mi s takvom rotacijom ne možemo stvoriti jednu stabilnu igru. Ovo je bilo bolje nego protiv »Olympiacosa«, ali to nije bilo niti teško postići.


Riječki napad je do posljednje dionice postigao pet golova, ali je tada ostao bez glasa. Kada je gol bio nasušna potreba u utakmici u kojoj je pobjeda bila imperativ nisu stvorene prave pozicije koje bi zabrinule raspoloženog gostujućeg kapetana Marka Bijača, a time je ostao nenaplaćen dobar učinak Frana Vićana.


Nada još postoji


– Bilo je i organizacijskih problema u napadu, Dubrovčani su dobro duplirali i imali su blok više, a dobro su duplirali i centra. S druge strane, imali su i neku akciju iz koje su na drugoj strani zabili gol.


Nije sada ugodno biti u koži igrača i vodstva »Primorja Erste banke«, naslov državnog prvaka se odjednom doima daleko kao bazen u Gružu, gdje se 4. svibnja igra treća utakmica u kojoj je domaćin veliki favorit s ogromnom prednošću. U rukama mu je meč lopta na njegovom plivalištu.


– »Jug CO« je na pragu uspjeha, učinili su ogroman posao. Vode 2:0, igrat će nakon domaće utakmice u Ligi prvaka treći susret finala doma, pred punim tribinama. S druge strane, koliko god da je teška situacija, mi ćemo učiniti sve da pokušamo iznenaditi u tom trećem susretu.


Teško je nakon ovog susreta u Rijeci govoriti o nekoj pobjedi u Dubrovniku, ali sportaš uvijek vjeruje da se može – poručio je Miho Bošković.


Primiče se kraju sezona neispunjenih obećanja momčadi trenera Ivana Asića, vrlo brzo će se znati hoće li tako ostati i do samog njezinog konca.