Splitski uzvrat

Primorje EB krenulo po utješno treće mjesto

Igor Duvnjak

Jedanaest obrana kontra "Mornara" - Duje Jelovina / Foto Damir ŠKOMRLJ

Jedanaest obrana kontra "Mornara" - Duje Jelovina / Foto Damir ŠKOMRLJ

Mislim da s ovakvom igrom vrlo lako možemo riješiti pitanje trećeg mjesta u dvije utakmice – kaže Duje Jelovina, zapaženi vratar Riječana. Splitski uzvrat je u srijedu



RIJEKA – Sve malobrojniji navijači vaterpolista »Primorja Erste banke« su konačno dočekali pobjedu, čekanu još od četvrtfinalnih utakmica »play offa« s »POŠK«-om«, na svom bazenu su potopili »Mornar Brodospas« u prvoj utakmici razigravanja za treće mjesto. Nakon što su Riječani ekspresno ispraćeni iz polufinala doigravanja od »Mladosti«, tješili su se uspjehom nad Splićanima. Bili su motivirani i u čvrstom nadmetanju su protekom vremena sve više nametali svoju igru. Momčad trenera Igora Pezelja se od početka dobro zbila u obrani na čelu s kapetanom Ivanom Buljubašićem iza kojega je bio raspoloženi vratar Duje Jelovina. Napad se istaknuo dalekometnom paljbom, nadmudrivši tako suparničku obranu koja je sa puno grubih prekršaja čuvala Cosmina Radua, ali joj je zato Ante Vukičević servirao čak četiri gola.


– Prva pobjeda je jako bitna. Važna je da steknemo samopouzdanje u ovoj seriji. Počeli smo vrlo nervozno u prvoj četvrtini, nismo još bili namjestili igru. Kasnije, kada je obrana profunkcionirala, bili smo dominantni – kaže Duje Jelovina, zapaženi vratar koji je obranio jedanaest udaraca. – Pobjeda više nije dolazila u pitanje. Mislim da s ovakvom igrom vrlo lako možemo riješiti pitanje trećeg mjesta u dvije utakmice.


Do trećeg mjesta će doći konkurent koji ostvari dvije pobjede. Razlika od četiri gola iz prve utakmice može biti optička varka jer su Goreta i njegovi splitski suigrači iz »Mornara Brodospasa« pokazali da mogu biti visoka prepreka Jelovini i društvu. Pred uzvratom u srijedu stoga stoji dosta upitnika.




– Bit će teško, pogotovo što je cijela ova liga manje, više domaćinska. Stoga je svako gostovanje teško. Oni su domaćinska ekipa, koja će sigurno u Splitu igrati puno bolje nego sada. Mi moramo biti spremni i zadržati ovakvu igru. Moramo puni samopouzdanja ući u tu utakmicu – zaključuje Jelovina.