Vaterpolo

Primorje EB danas gost POŠK-a

Igor Duvnjak

Snimio Damir ŠKOMRLJ

Snimio Damir ŠKOMRLJ



Vaterpolisti »Primorja Erste banke« večeras (19.30 sati) u Splitu utakmicom protiv »POŠK-a« počinju svoj priželjkivani proboj ka polufinalu hrvatskoga prvenstva. Iza reprezentativnog beka Ivana Buljubašića, kapetana riječke momčadi, i njegovih suigrača poduža je reprezentativna stanka u kojoj je momčad trenera Igora Pezelja hvatala zalet kako bi bila što spremnija u utakmicama play-offa hrvatskoga prvenstva.


– Mislim da smo odlično iskoristili ovo razdoblje bez natjecateljskih obaveza. Imali smo jednu stvarno veliku rupu bez utakmica, ali smo zato vrhunski poradili na fizičkoj pripremi – smatra Ivan Buljubašić, olimpijski pobjednik iz Londona 2012. godine. – Kada je riječ o taktici, uigravali smo neke akcije, a i odigrali smo trening utakmice s »Triestinom«. Procjenjujem da smo se odlično pripremili za završnicu sezone, bit ćemo maksimalno pripremljeni i motivirani.


Bez obzira na promjenljive rezultate i neke neostvarene ciljeve iz riječkog tabora se stalno čuju poruke o dobrom raspoloženju u momčadi.– Neke ciljeve smo ostvarili, a u nekim smo utakmicama možda mogli postići i više. Tu prvenstveno mislim na poraz u polufinalu Kupa od »Mladosti« te na kraju na neostvareni plasman u Final Four Regionalne lige. Sada nam, međutim, dolazi ono najbitnije, prvenstvo Hrvatske. To je ono za što se spremamo cijele sezone.

Riječka momčad započinje igru s velikim ulogom, u ovom play-offu može popraviti dosad nepovoljnu ocjenu o učinku u sezoni. Sa Splićanima se igraju dvije utakmice, dalje ide ekipa s boljom gol razlikom.




– Ne podcjenjujemo »POŠK«, ali apsolutni smo favoriti. Nadam se da ćemo ovo što bezbolnije riješiti. Naravno, oni će biti maksimalno motivirani. Spremni smo i mislim da ne bi trebalo biti problema u ove dvije utakmice. Ozbiljno smo shvatili Splićane koji, na kraju krajeva, nemaju što izgubiti. Moramo se samo držati dogovora i odigrati najbolje što možemo. Favoriti smo, ne bi trebalo biti problema.