Kup Hrvatske

Primorjaši doživjeli očekivane poraze, danas igraju protiv Medveščaka

Igor Duvnjak

Igor Hinić/Foto Arhiva NL

Igor Hinić/Foto Arhiva NL



ZAGREB Vaterpolisti »Primorja Erste banke« su doživjeli dva očekivana poraza na startu trodnevnog kvalifikacijskog turnira za hrvatski Kup s prvim snagama domaćeg vaterpola, s domaćom »Mladosti» i prvacima iz Juga Croatia osiguranje«. U dnevnom programu zagrebačka momčad je po prognozama sigurno pobijedila Riječane, bilo je14:8 (4:1, 4:3, 5:3, 1:1). Osim prve četvrtine, u preostalom dijelu utakmice igrači gostujućeg trenera Igora Hinića su pružili dobar otpor, iako već duže vremena igraju oslabljeni bez centra Paparića, braniča Blažića i lijevog vanjskog Peroša. U gostujućoj postavi sa po dva pogotka najefikasniji su bili Mislav Vrlić i Slovak Maroš Tkač. »Jug CO« je također bez problema pobijedio 15:4 svladao domaćeg »Medveščaka«.


U kasnonoćnom duelu s »gosparima« Riječani su odlično, iznad očekivanja, odradili prvu četvrtinu koju su veliki favoriti dobili samo 3:2 nakon što je mrežu Dubrovčana pogodio Tin Brubnjak. U drugoj četvrtini prvaci su se odvojili prema očekivanjima, vodili su 7:3 golom Čuline dvadesetak sekundi prije velikog odmora. Tkač je, istina, smanjio zaostatak početkom treće četvrtine, ali je bilo jasno da nema diskusije oko pobjednika. As svjetskog kalibra Maro Joković je golom za 9:4 dvadesetak sekundi prije posljednjeg odmora samo potvrdio takav dojam.


Posljednja četvrtina je bila samo obavljanje formalnosti prije kasnog odlaska na spavanje, favoriti su na koncu pobijedili 11:6 (3:2, 4:1, 2:1, 2:2).




Najefikasniji u redovima poraženih je Tkač sa 2 gola, po jedan pogodak su postigli Antonio Čunko, Brubnjak, Dario Rakovac i Vrlić.


»Primorje EB« danas u 11.20 sati igra s »Medveščakom« a u večernjem je programu slobodno.