Start u Opatiji

Počinje 37. Galijola, danonoćna navigacijska regata samo za najiskusnije posade

Marina Kirigin

Željko Kuiš i Mario Šikić/M. ANIČIĆ

Željko Kuiš i Mario Šikić/M. ANIČIĆ

Organizatori regate iz Jedriličarskog kluba Opatija najavili su dolazak 15-tak posada.



OPATIJA Start 37. izdanja danonoćne navigacijske regate Galijola bit će označen danas u 19 sati ispred opatijske luke. Nakon okretanja plutače ispred kupališta Slatina, iskusni jedriličari, posade krstaša, krenut će prema hridi Galijola te će prijeći 74 milja dugu rutu i vratiti se pred Opatiju. Organizatori regate iz Jedriličarskog kluba Opatija najavili su dolazak 15-tak posada.


– Ne očekujemo prevelik broj prijava posada. Riječ je o vrlo zahtjevnoj regati, ponekad i opasnoj, na kojoj mogu nastupiti samo najspremnije, iskusne posade. Najavljen je lagani vjetar promjenjivih smjerova, a u subotu moguća i lagana kiša – objasnio je Mario Šikić, predsjednik JK Opatija, na konferenciji za medije na kojoj je sudjelovao i Željko Kuiš, dopredsjednik opatijskog jedriličarskog kluba.


Jedrilice će biti podijeljene u grupe prema Open sistemu te će se natjecati prema premjerima Kvarner Yardsricku i ORC clubu. Regata se boduje za Kup hrvatskog primorja, Kup Kvarnera i ORC Offshore cup. Cijelo jedrenje moći će se pratiti putem interneta. Ograničeno vrijeme prolaska kroz cilj je u nedjelju do 10 sati. Natjecanje se održava pod pokroviteljstvom Grada Opatije, Sportskog saveza Grada Opatije, Lučke uprave Opatija-Lovran-Mošćenička Draga i Bistroa Yacht club Opatija. Podjela nagrada najuspješnijima biti će u nedjelju u 17 sati na terasi bistra Yacht Club Opatija.