Izvršni dopredsjednik HVS-a

Perica Bukić: Ne treba zazirati od Gruža, Primorje može pobijediti

Igor Duvnjak

Ne mislim da je priča gotova.  Bazen će biti pun uz veliku podršku »Jugu CO«, ali ključni dio će se odigravati u vodi. Sve će ovisiti o trenutnoj formi, o angažmanu igrača, raspoloženju. Pobijedit će ekipa koja će u nedjeljnoj večeri biti spremnija i sposobnija, kaže Bukić

RIJEKA Perica Bukić, izvršni dopredsjednik HVS-a je jedan od ponosa hrvatskog sporta, zlatni olimpijac i svjetski prvak, višestruki europski klupski prvak s »Mladosti«. Nekadašnja »vidra« pomno prati finalna nadmudrivanja.  

– Mislim da možemo biti suglasni u tome kako su sve tri utakmice bile izuzetno zanimljive, atraktivne. To je bio vrhunski vaterpolo na najvišoj  razini, reda Perica Bukić pohvale na račun finalista. – Tu je pregršt igrača na najvišoj razini, a naravno da je  veliki i motiv s obje strane. U prve dvije utakmice »Jug CO« je bio za nijansu bolji a u trećoj je to bilo »Primorje EB«. Naravno da je »Jug CO« kao domaćin u prednosti u četvrtoj utakmici, međutim i »Primorje EB« je pokazalo da ima svoje adute i da ako se posloži kako treba, može pobijediti. To su uostalom pokazali u nekoliko navrata ove godine. Igranje na tri pobjede je pun pogodak. Možemo i dalje uživati u ljepotama vaterpola, koju nam prezentiraju finalisti u ovim utakmicama za hrvatskog prvaka, dodaje Bukić, koji smatra da ne treba zazirati od Gruža, sjećajući se tamošnjih trijumfa njegove »Mladosti«.


–  Teško je pobijediti »Juga CO« u Dubrovniku, međutim u prošlosti se pokazalo, kada su se igrale utakmice odluke, »Mladost« je u više navrata pobjeđivala »Juga CO« vani a on je znao slaviti u Zagrebu – podsjeća slavna »desetka«. –  Ne mislim da je priča gotova.  Bazen će biti pun uz veliku podršku »Jugu CO«, ali ključni dio će se odigravati u vodi. Sve će ovisiti o trenutnoj formi, o angažmanu igrača, raspoloženju. Pobijedit će ekipa koja će u nedjeljnoj večeri biti spremnija i sposobnija.