Dobra vijest

Oporavak kapetana “Primorja EB”: Buljubašić opet u bazenu

Igor Duvnjak

Foto: Damir Škomrlj

Foto: Damir Škomrlj



RIJEKA Ivan Buljubašić, kapetan vaterpolista »Primorja Erste banke«, opet je u bazenu što je dobra vijest za klub sa Kantride. Oporavak reprezentativnog beka je tako doživio važnu etapu prema njegovom toliko čekanom povratku u podmlađenu momčad riječkih »kapica«. U momčadi ga nema čak mjesec i pol dana, još od susreta s »Ferencvarosom« u Rijeci u LEN Kupu, kada mu je bilo slomljeno rebro.


Od tada je slijedilo dugotrajno mirovanje da bi Buljubašić prije dvadesetak dana uspio odraditi prvi trening na suhom. Vježbao je u teretani sve ovo vrijeme i oporavljao se osjećajući još uvijek bolove, ali je jučer konačno odradio plivački trening sa suigračima.


Do njegovog povratka u sastav će, međutim, trebati pričekati još određeno vrijeme dok se on sasvim ne oporavi i ne pripremi za nastupe koji su pred sastavom trenera Igora Pezelja i njegovih prvih suradnika, Aleksandra Tiškivskog i Željka Tonkovića. Jasno je da treneri čekaju njegov povratak u sastav, kojem itekako nedostaje znanje i iskustvo ovog trofejnog igrača, svojevremeno i olimpijskog pobjednika.




Prvi ispit Riječana na redu je u petak, kada »Primorje Erste banka« u nastavku nadmetanja Regionalne lige nakon poduže stanke protiv »Vojvodine« u Novom Sadu kreće u lov na bodove.