Vaterpolo

Olympiakos prvak Europe, Jug CO četvrti

Hina

NL arhiva

NL arhiva



GENOVA Vaterpolisti dubrovačkoga Juga CO poraženi su u susretu za treće mjesto Lige prvaka u Genovi od španjolske Barcelonette s 8:14.  


Samo dan nakon tijesnog poraza od Pro Recca u polufinalu vaterpolisti Juga nisu uspjeli doći do trećeg mjesta. Španjolski prvak je imao više snage i motiva od Dubrovčana, koji su već u prvoj četvrtini zaostajali 1:4 i više to nisu uspjeli dostići. Na početku treće četvrtine jugaši su došli na zaostatak od 5:6, ali su tu četvrtinu izgubili s čak 3:6.


Kod Juga su Kristijan Čulina i Javi Garcia zabili po tri gola, a Luka Lozina i Loren Fatović po jedan, dok je nedostajao učinak Luke Lončara i Vicenza Iodicea. Marko Bijač je obranio samo šest šuteva, dok je Španjolce predvodio Francisco Miranda s četiri gola.




Vaterpolisti Olympiacosa napravili su veliko iznenađenje u finalu i pobijedili domaći Pro Recco pobijedivši 9:7 ponajviše zahvaljujući senzacionalnim obranama hrvatskog vratara Josipa Pavića, koji je imao čak 15 obrana. Uz Josipa Pavića, velike zasluge za ovaj naslov momčadi iz Pireja pripadaju i Andri Bušlji, Paolu Obradoviću, ali i pomoćnom treneru Hrvoju Koljaninu.