Samir Barać

Odigrat ćemo ovo kolo Regionalne lige, a onda čekati odluku nadležnih

Igor Duvnjak

Samir Barać

Samir Barać

Predviđanja nisu baš najbolja. Na žalost, taj sportski huliganizam će uzeti danak, zapravo smo toj djeci jednostavno oduzeli mogućnost napretka kroz susrete s drugačijim školama vaterpola, kroz oglede sa drugačijim igračima i nadmetanje s ekipama drugačijih mogućnosti - kaže predsjednik Primorja EB



RIJEKA Vaterpolisti Primorja Erste banke su se kao i članovi drugih klubova u Hrvatskoj i Srbiji našli zahvaćeni ciklonom koji su prouzročili huligani divljačkim napadom na vaterpoliste Crvene zvezde prije njihove, na kraju neodigrane utakmice s Mornarom Brodospasom. Po istupu Vaterpolskog saveza Srbije i tamošnjih klubova da neće igrati u Splitu i 200 kilometara dalje od njega te odgovoru Hrvatskog vaterpolskog saveza u priopćenju koje je potpisao Perica Bukić, a koje u pitanje dovodi održanje lige, klubovi su se našli »ni na nebu, ni na zemlji«. Na Kantridi su konkretno uoči utakmice u Kragujevcu, koja se igra u subotu, odlučili putovati na to nadmetanje u razigravanju za A1 Regionalnu ligu, a onda će vidjeti što dalje. To ionako ne ovisi o njima.


– Liga se igra sve dok ne bude službene odluke da se prekida suradnja ili nešto slično, ako se odluči o istupu iz lige ili tko zna već o čemu – rekao je predsjednik »primorjaša« Samir Barać, koji su u ovom slučaju kao i ostali klubovi došli pred problem iako u svemu nisu »niti luk jeli, niti luk mirisali«.


Čelnik »primorjaša« je samo ponovio da njihova momčad ide na gostovanje u Kragujevac Radničkome.




– Mi ćemo odigrati još ovo kolo, dečki idu normalno u Kragujevac, odigrati će utakmicu. Reakcija Hrvatskog vaterpolskog saveza na odluku Vaterpolo saveza Srbije se već dogodila, a mišljenja sam da predviđanja nisu baš najbolja. Na žalost, taj sportski huliganizam će uzeti danak, zapravo smo toj djeci jednostavno oduzeli mogućnost napretka kroz susrete s drugačijim školama vaterpola, kroz oglede sa drugačijim igračima i nadmetanje s ekipama drugačijih mogućnosti. Sve visi u zraku kada je riječ o daljnjem natjecanju, a mora se nastaviti igrati. Zadar i Primorje EB su gosti u Srbijii na preporuku HVS-a, odigrat ćemo ovo kolo, a onda čekati odluku nadležnih i vidjeti što ćemo dalje – zaključio je Barać.