Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
15. prosinca 2019.
Samir Barać

Odigrat ćemo ovo kolo Regionalne lige, a onda čekati odluku nadležnih

Samir Barać
Samir Barać
Autor:
Objavljeno: 15. veljača 2019. u 9:56 2019-02-15T09:56:08+01:00

Predviđanja nisu baš najbolja. Na žalost, taj sportski huliganizam će uzeti danak, zapravo smo toj djeci jednostavno oduzeli mogućnost napretka kroz susrete s drugačijim školama vaterpola, kroz oglede sa drugačijim igračima i nadmetanje s ekipama drugačijih mogućnosti - kaže predsjednik Primorja EB

RIJEKA Vaterpolisti Primorja Erste banke su se kao i članovi drugih klubova u Hrvatskoj i Srbiji našli zahvaćeni ciklonom koji su prouzročili huligani divljačkim napadom na vaterpoliste Crvene zvezde prije njihove, na kraju neodigrane utakmice s Mornarom Brodospasom. Po istupu Vaterpolskog saveza Srbije i tamošnjih klubova da neće igrati u Splitu i 200 kilometara dalje od njega te odgovoru Hrvatskog vaterpolskog saveza u priopćenju koje je potpisao Perica Bukić, a koje u pitanje dovodi održanje lige, klubovi su se našli »ni na nebu, ni na zemlji«. Na Kantridi su konkretno uoči utakmice u Kragujevcu, koja se igra u subotu, odlučili putovati na to nadmetanje u razigravanju za A1 Regionalnu ligu, a onda će vidjeti što dalje. To ionako ne ovisi o njima.

– Liga se igra sve dok ne bude službene odluke da se prekida suradnja ili nešto slično, ako se odluči o istupu iz lige ili tko zna već o čemu – rekao je predsjednik »primorjaša« Samir Barać, koji su u ovom slučaju kao i ostali klubovi došli pred problem iako u svemu nisu »niti luk jeli, niti luk mirisali«.

Čelnik »primorjaša« je samo ponovio da njihova momčad ide na gostovanje u Kragujevac Radničkome.

– Mi ćemo odigrati još ovo kolo, dečki idu normalno u Kragujevac, odigrati će utakmicu. Reakcija Hrvatskog vaterpolskog saveza na odluku Vaterpolo saveza Srbije se već dogodila, a mišljenja sam da predviđanja nisu baš najbolja. Na žalost, taj sportski huliganizam će uzeti danak, zapravo smo toj djeci jednostavno oduzeli mogućnost napretka kroz susrete s drugačijim školama vaterpola, kroz oglede sa drugačijim igračima i nadmetanje s ekipama drugačijih mogućnosti. Sve visi u zraku kada je riječ o daljnjem natjecanju, a mora se nastaviti igrati. Zadar i Primorje EB su gosti u Srbijii na preporuku HVS-a, odigrat ćemo ovo kolo, a onda čekati odluku nadležnih i vidjeti što ćemo dalje – zaključio je Barać.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.