Vaterpolo

Novo vodstvo “Primorja”: Barać preuzeo kormilo

Igor Duvnjak

NA NOVOM POČETKU – Uže vodstvo i skupštinari »Primorja EB« / snimio S. DRECHSLER

NA NOVOM POČETKU – Uže vodstvo i skupštinari »Primorja EB« / snimio S. DRECHSLER

Naša misija je vlastitim snagama doći do određene razine kako bismo bili konkurentni u hrvatskom vaterpolu. I nama i javnosti je najvažnije strpljenje – kaže Samir Barać, novi predsjednik kluba



 Samir Barać od sinoć je i službeno novi predsjednik Vaterpolo kluba »Primorje Erste banka« naslijedivši na tom mjestu Zorana Jukicu.


Osim Baraća u novom Upravnom odboru još su tri klupske legende, srebrni s Olimpijskih igara 1996. Damir Glavan, nekadašnji klupski europski prvak David Burburan te Željko Šimac. U upravi kluba još su i Velibor Panjković, Maja Depikolozvane i Marino Vukelić.


Vlastite snage


– Iza nas je završetak osmogodišnjeg ciklusa, prvo s Predragom Slobodom, a onda i sa Zoranom Jukicom. Jurilo se rezultat, »Primorje EB« jurišalo je na trofeje. To se okončalo – kazao je Samir Barać, trofejno ime riječkog sporta.




Bio je kapetan olimpijskih pobjednika, prvak svijeta te klupski i reprezentativni europski prvak.


– Uz međusobni dogovor mi se sada okrećemo vlastitim snagama, igračima iz naše škole vaterpola. Na to nas je natjerala i financijska situacija te općenito stanje u klubu. Uz posloženu struku, upravu i organiziran klub, s pozitivnom atmosferom i modernim menadžmentom naša vizija i misija je vlastitim snagama pokušati doći do određene razine kako bi bili konkurentni u hrvatskom vaterpolu. I nama i javnosti je najvažnije strpljenje. Ne može se ekipa složiti u godinu ili dvije dana, bit će potreban jedan, a možda i dva olimpijska ciklusa. Uprava će pokušati zadržati svu našu kvalitetu u klubu i omogućiti joj normalan sportski razvoj, sve kako bi dobili neke nove Hiniće ili Glavane.


Hiniću povjerenje


Spomenutom Igoru Hiniću, slavnom Baraćevom trofejnom suigraču, nekadašnjem najboljem centru svijeta, povjereno je kormilo riječke momčadi. Sportski velikan je već proljetos bio u stručnom stožeru »primorajaša«, sada će sam voditi momčad s Kantride koja je odlascima poznatih imena znatno podmlađena u odnosu na prošlu i na prijašnje sezone.


– Pred nama je rad, rad i samo rad. Toga je svjestan cijeli novi Upravni odbor našeg kluba kao sam i Igor Hinić. Pred njim je odgovornost oko slaganja igračke križaljke. U ovom trenutku prvo moramo vidjeti s kolikim brojem igrača raspolažemo i na koga možemo računati. Mislim da je Igor sa svojim autoritetom, renomeom i znanjem prava osoba za ono što ga čeka. Mi mu kao nova uprava apsolutno dajemo veliko povjerenje te ćemo nastojati da se svi normalno razvijaju, i igrači i on kao trener – zaključuje Barać.