Mladostaši slavili

“Mladost” potopila “Primorje EB” u derbiju 5. kola Regionalne lige

Igor Duvnjak

Snimio Damir ŠKOMRLJ

Snimio Damir ŠKOMRLJ

 Mladost – Primorje Erste banka 10:9



ZAGREB Utakmica 5. kola Regionalne vaterpolske lige Mladost – Primorje Erste banka 10:9 (3:2,2:5, 3:0, 2:2). Plivalište na Savi. Gledatelja 200. Suci Štampalija (Šibenik), Periš (Split).


MLADOST: Marcelić, Bukić 2 (1), Milaković 2, Zović 2 (1), Biljaka 1, Brlečić, Vlahović 1, Lazić, Pavičić, Paškvalin 1, Valečić, Bašić 1, Markić Vićan.


PRIMORJE ERSTE BANKA: Jelovina, Radu 5 (2), Blažić 1, Power 1, Peroš, Radulović, Tkač, Rakovac, Mudražija, Vrlić, Vukičević 1, Paparić, Buljubašić 1, Čubranić.




Igrač više: Mladost 8 (3), Primorje EB ¸8 (3). Tri osobne pogreške: Power u 26′ Buljubašić u 32′ (oba Primorje EB), Peterci: Mladost 3 (1), Primorje EB 2 (2).


»Primorje Erste banka« je potopljeno u derbiju 5. kola Regionalne lige, »Mladost« je u Zagrebu slavila 10:9, nije pomoglo ni pet golova sjajnog Cosmina Radua. Gosti su dugo bili bez streljiva, nisu dali gola više od 15 minuta, od konca druge četvrtine do 1,49 minute prije kraja, što su na kraju skupo platili. Momčadi su oscilirale u igri, viđeno je puno preokreta u uzbudljivoj utakmici, no kako se bližio kraj Riječani su krenuli krivim putem i preostalo im je samo uzaludno loviti prednost »mladostaša«.


Radu je već u prvom napadu »Mladosti« pokazao svoje kvalitete otvorivši reviju golova uz Savu. Domaćini su međutim vrlo brzo riječkoj momčadi poslali trostruki odgovor. Prvo je peterac skrivio Australac Power a najstrožu kaznu je realizirao Zović da bi uskoro Milaković bez problema realizirao kontranapad zagrebačke momčadi. Seriju domaćih je na 3:0 produžio Bukić s igračem više, taj niz je tek u finišu četvrtine prekinuo reprezentativac primorjaša Ivan Buljubašić s igračem više. Počeo je tako gostujuću seriju koju je početkom druge četvrtine nastavio raspoloženi Radu. Rumunj je prvo poentirao iz akcije a onda je još i izborio peterac koji je sam realizirao i doveo u vodstvo svoju momčad. Stigla je brza zagrebačka reakcija i novi preokret golovima Zovića i Biljake da bi Nathan Power s igračem više postigao gol za 5:5, do tada treće izjednačenje. Australcu su se golovima iz daljine pridružili Ante Vukičević i Marko Blažić za dva zaveslaja vodstvo gostiju do »poluvremena«. Pritom je i golman Riječana Duje Jelovina obranio peterac. Međutim, početkom trećeg dijela matirali su ga Vlahović i Milaković za četvrto izjednačenje da bi Paškvalin vratio »Mladost« u vodstvo. Prednost domaćih je iz peterca udvostručio Bukić nepunih osam minuta prije kraja, riječki brod se opasno nakrivio uz Savu, na koncu je potonuo. Vrijeme je brzo prolazilo a golman domaćina Marcelić je nizao obrane, skupio ih je 11. Gosti do konca derbija nisu ni mogli ni znali doplivati do preokreta mada je razigrani Radu dvama golovima budio nade, ali više od toga nije mogao niti on.