Vaterpolska bronca

Mile Smodlaka: Protiv Talijana vratili smo se u velikom stilu

P. N.

Ono što su učinili izborniku Tucku je jednostavno neoprostivo, neopravdano su mu oduzeli pravo da vodi ekipu u borbi za broncu - rekao je Smodlaka



BARCELONA Danas su momci bili nepobjedivi i tek sada ostaje žal za izgubljenim polufinalom – rekao je nakon pobjede nad Italijom (10-8) i osvojene bronce na EP u Barceloni pomoćni trener hrvatske vaterpolske reprezentacije Mile Smodlaka, koji je vodio Hrvatsku u dvoboju s Italijom nakon što je izbornik Ivica Tucak neopravdano isključen u polufinalnom dvoboju sa Srbima i nije mogao biti na klupi u susretu za broncu.


– Nije bilo lako nakon poraza od Srba, ali vratili smo se u velikom stilu, psihološka priprema je bila presudna. Danas su momci bili zapravo nepobjedivi. Sad nam je tek žalnije za onom utakmicom polufinala, no treba proslaviti ovu broncu, bit će vremena za uzvrate. Ovo prvenstvo ćemo pamtiti po suđenju, mi koji smo 30-tak i više godina u vaterpolu čudimo se i ne shvaćamo odluke sudaca. Ono što su učinili izborniku Tucku je jednostavno neoprostivo, neopravdano su mu oduzeli pravo da vodi ekipu u borbi za broncu


– Velika pobjeda, bio je bitno psihološki se vratiti nakon utakmice sa Srbima. Sjajno smo počeli, mi smo ipak karakterna momčad i i zaslužili smo ovu medalju. Išli smo na zlato, ali moramo sada naučiti iz svojih grešaka za iduće turnire – kazao je hrvatski centar Luka Lončar, strijelac dva gola za Hrvatsku.




– Utakmicu je dobila naša obrana, naša želja i angažman obraniti naša vrata. Italija je cijeli turnir odigrala na visokom nivou i ovo je bila naša vrhunska izvedba. Nastavili smo s kontinuitetom osvajanja medalja i to je najvažnije –  izjavio je Maro Joković.