Zlatni veslači

Martin i Valent Sinković europski prvaci u dvojcu bez kormilara

Hina

Martin i Valent Sinković/S. ILIČ/PIXSELL

Martin i Valent Sinković/S. ILIČ/PIXSELL

Nakon što su godinama dominirali u dvojcu na pariće Sinkovići su se prošle godine prebacili u sasvim novu disciplinu i došli do prvog zlata. Luka Radonić u finalu lakih samaca.



GLASGOW Braća Valent i Martin Sinković osvojili su naslov europskih prvaka u dvojcu bez kormilara na Europskome prvenstvu u veslanju u Glasgowu. Hrvatski dvojac je pobijedio u vremenu od 6:26.42 minuta, ispred francuske braće Valentina i Thephilea Onfroya (6:27.40) i Rumunja Vasilea Cozmiuca i Cipriana Tudose (6:29.39). Sinkovići su u prvih 500 metara bili treći iza Francuza i Rumunja, a takav je bio poredak i na polovici staze. Sinkovići su na 1500 metara prestigli Rumunje i sasvim se približili vodećim Francuzima, da bi u samoj završnici Valent i Martin povećali ritam i došli do prvog zlata u novoj disciplini.


Nakon što su godinama dominirali u dvojcu na pariće, Sinkovići su se prošle godine prebacili u sasvim novu disciplinu. U dvojcu bez kormilara lani su osvojili svjetsko srebro iza Talijana, a u Glasgowu su došli i do naslova. 


Luka Radonić plasirao se u finale lakih samaca. Radonić je trećim mjestom u svojoj polufinalnoj skupini izborio nedjeljno finale. Pobijedio je Britanac Samuel Motram (7:08.45) ispred Mađara Petera Galambosa (7:09.88), dok je Radonić ciljem prošao u vremenu od 7:11.44 minute, ostavivši iza belgijskog, portugalskog i francuskog veslača.