Lovro Paparić

Jako smo zadovoljni, imamo samo dva poraza, vidljiv je napredak

Igor Duvnjak

Lovro Paparić/Foto Arhiva NL

Lovro Paparić/Foto Arhiva NL

Napredak se vidi, između ostaloga i onaj rezultatski. I mi između sebe također vidimo da napredujemo i fizički - kaže centar riječkih vaterpolista



RIJEKA  Vaterpolisti Primorja EB nastavljaju uspješnim nastupima u ovoj sezoni A2 Regionalne lige. Momčad trenera Igora Hinića je na svom bazenu kao totalni favorit dočekala kranjskog Triglava, koji, očekivano, ni nakon gostovanja na Kantridi još nema osvojenog boda. Slovenski gosti su ispraćeni s visokim porazom od čak 13 golova razlike u utakmici u kojoj su nadareni centar Lovro Paparić i ostali domaćini nabijali gol razliku sa nedoraslim suparnicima iz Kranja.


– Ušli smo u utakmicu kao favoriti i dobili smo susret s očekivanom gol razlikom – rekao je Lovro Paparić. – Susret i nije bio nešto fizički težak za nas, u klubu smo inače tijekom tjedna radili malo jače, snažnije smo vježbali. Idućeg tjedna nas čeka gostovanje Cattaru u Kotoru, ne bi također trebalo biti teško, ali vidjet ćemo.


Primorjaši u dosadašnjih osam utakmica imaju šest pobjeda, poraženi su u samo dva nastupa i to od vodećeg tandema, prvo od šibenskog Solarisa kod kuće te u Kragujevcu kod Radničkog. Riječ je o suparnicima koj su favoriti, imaju i maksimalan bodovni učinak. Na Kantridi se vidi napredak mlade ekipe koja je prije par sezona s trenerom Igorom Hinićem praktički krenula od nule.




– S obzirom na prošle sezone jako smo zadovoljni. Imamo dva poraza od Solarisa i Radničkog, koji su u tim utakmicama realno bili favoriti. Osim toga s Radničkim smo igrali u gostima, u onom drugom dijelu sezone očekuju nas domaće utakmice te se nadam da bismo tu mogli ostvariti neke pozitivne rezultate i s Radničkim i s ostalim momčadima.


U momčadi ima niz mladih igrača kojima je potrebno vrijeme za sazrijevanje kako bi mogli napredovati u karijeri.


– Napredak se vidi, između ostaloga i onaj rezultatski. I mi između sebe također vidimo da napredujemo i fizički.


Pred njim i njegovim suigračima su još dvije utakmice, sa Cattarom i Medveščakom u kojim su Riječani favoriti, a onda je pred njima duga pauza do drugog dijela sezone.


– U tim utakmicama smo favoriti. U te susrete bismo trebali ući jako isto kao i u nadmetanje s Triglavom, te pobijediti sa što većom razlikom je moguće – rekao je Paparić.