Poziv u Dubrovnik

JUG CO ZAINTERESIRAN ZA DAROVITOG CENTRA PRIMORJA EB Paparić: Ostao bih u Rijeci ako stanje u klubu bude dobro

Igor Duvnjak

Foto: V. Karuza

Foto: V. Karuza



RIJEKA »Jug Croatia osiguranje« zainteresiran je za darovitog centra »Primorja Erste banke« Lovru Paparića, kojega zove u Dubrovnik, a mladić koji nije još napunio 18 godina i trenutno pohađa treći razred gimnazije dvoji oko ostanka u matičnom klubu i odlaska u redove prvaka.


Njegov odlazak u Gruž svakako bi bio udarac ambicijama kluba s Kantride koje su ionako poljuljanje u odnosu na sezone kada je predsjednik bio Predrag Sloboda i kada su »primorjaši« osvajali trofeje. Paparić je, naime, velika nada hrvatskog vaterpola, bio je zvijezda hrvatske reprezentacije koja se u Podgorici na Svjetskom prvenstvu U-18 okitila naslovom svjetskoga prvaka, a u finalu sa Crnom Gorom je dao čak pet golova.


– Dosad sam jedino imao pregovore s »Primorjem EB« – kaže o svemu mladi Lovro Paparić. – Nisam pregovarao niti s »Jugom CO«, niti s nekime drugim. Imao sam, istina, poziv »jugaša«, ali još nisam imao nikakve razgovore oko ugovora. Bio sam tjedan dana na pripremama s juniorskom reprezentacijom za Svjetsko prvenstvo.


U »Primorju EB« smo prije dva- tri mjeseca pričali o nekakvom ugovoru, no on mi nije bio do kraja ispoštovan. Budući da ja još nisam punoljetan, sve je rješavao moj otac.Trenutno ne znamo ni tko će biti predsjednik niti nešto drugo.Nije teško zaključiti da bi nadareni centar ostao u Rijeci, pitanje je samo pod kakvim uvjetima.

– Ako bi sve bilo posloženo kako treba, ako bi stanje u klubu bilo dobro, ja bih svakako htio ostati u »Primorju EB«. To ćemo sve vidjeti u razgovorima – poručio je Lovro Paparić.


Sportski direktor Zoran Roje je svojevremeno obavio razgovore oko ostanka Paparića u Rijeci, vjeruje i nada se da će sve završiti u najboljem redu i za riječki klub i za nadarenog centra.


– Razgovarao sam s Paparićem i dogovorili smo se oko njegovog ostanka u klubu iduće tri godine. Nadam se da će tako i biti, da će ostati ovdje što bi bilo najbolje za njegov razvoj, da će stasati kroz »Primorje EB« i postati vrhunski igrač. Uvjeren sam da će Lovro ostati u Rijeci i ostvariti karijeru kakve su imali njegovi prethodnici Igor Hinić, Samir Barać i Damir Burić, koji su ostali u »Primorju EB« i otišli tek kasnije – kazao je Roje.


– Što se tiče ugovora, proslijedio sam ga kancelariji, a prema propisima Paparić kao maloljetan ne može potpisivati profesionalni ugovor. To može učiniti tek kada bude punoljetan, a to će biti u kolovozu.