Hrvatska vaterpolska reprezentacija gost Italije

Ivica Tucak: Moramo se pripremiti za agresivnu obranu »azzurra«, to je njihova najveća vrlina

Igor Duvnjak

Snimio Davor KOVAČEVIĆ

Snimio Davor KOVAČEVIĆ

Hrvatska i Italija će se otimati za važne bodove, svakako da gosti imaju itekakvih ambicija u Torinu



Torino via Rijeka, može se nazvati nova akcija u koju je ušla hrvatska vaterpolska reprezentacija pred kojom je večeras od 20 sati derbi skupine C Svjetske lige s izabranicima »azzurra« Alessandra Campagne u metropoli Piemonta, prvoj talijanskoj prijestolnici.


Hrvatski izbornik Ivica Tucak je »s nogu« okupio svoje izabranike u nedjeljnim večernjim satima u Rijeci, na Kantridi je održao jedan trening da bi se nakon noćenja u Opatiji jučer u 8.30 sati krenulo u Italiju. Reprezentacija nije do kraja sastavljena po željama njezinog stratega jer je kronična ozljeda ramena iz stroja izbacila bitnog igrača Paula Obradovića. Alternacija ovom polivalentnom iskusom asu, koji se nakon zapažene riječke epizode vratio u matični »Jug CO«, »mladostaš« je Antonio Buha. Hrvatskim reprezentativcima je u moru domaćih i međunarodnih klupskih obaveza nastup »pod zastavom« samo još jedan val u moru obaveza, ali nije upitna njihova želja i motiv kada igraju za izabranu vrstu, nastojanje da daju sve od sebe. 


    – Ono što je sigurno je da momci imaju želju za igrom u reprezentaciji – kaže hrvatski izbornik o motivaciji svojih izabranika. – Žele pružiti svoj maksimum. Atmosfera je zaista dobra. Čeka nas vrlo teška, zahtjevna i za nas vrlo važna utakmica. Sastajemo se sa suparnikom s kojim proteklih godina igramo često u četvrtfinalima, polufinalima i finalima raznih natjecanja. Stoga sam siguran da neće biti nikakvih problema s motivacijom. 




    Dvije reprezentacije nastavljaju tradiciju talijanskog i hrvatskog vaterpolskog suparništva i odlično se poznaju. 


    – Talijanska momčad je dosta agresivna, igraju s takozvanim produženim faulom. Suci im to nažalost toleriraju. Sigurno je da se moramo pripremiti za tu agresivnu obranu. To je njihova najveća vrlina i odlika. 


    Hrvatska i Italija će se otimati za važne bodove, svakako da gosti imaju itekakvih ambicija u Torinu. 


    – Bodovi su važni i mi ćemo sigurno igrati na pobjedu. Tu nema nikakve dileme, dolazimo sa željom da pobijedimo u toj utakmici. Italija je agresivna, ali kvaliteta i vjera u sebe su karakteristike hrvatskog sastava. Hoće li će to biti dovoljno, vidjet ćemo. Nadam se da ćemo dobro reagirati na njihov presing te da imamo realne šanse za pobjedu – poručio je Ivica Tucak. 


    Nakon tri kola Svjetske lige u skupini C vodi Hrvatska s maksimalnim učinkom od devet bodova, Italija je drugoplasirana nakon dvije utakmice s pet bodova.