Vaterpolo

Igor Hinić nakon prvo dijela sezone: Svaki bod nam je velik kao kuća

Igor Duvnjak

Igor Hinić s vaterpolistima »Primorja EB« / arhiva NL

Igor Hinić s vaterpolistima »Primorja EB« / arhiva NL

Igor Hinić: Svaki bod nam je velik kao kućaNapretka ima, koliko ćemo brzo ići naprijed ne znam, no rad mora doći do izražaja. Drago mi je da su igrači vidjeli da se mogu nositi s konkurencijom – kaže Hinić



 Drastično pomlađena momčad vaterpolista »Primorja Erste banke« dubrovačkim nastupom u skupini četvrtfinala Kupa okončala je prvi dio sezone. Ispred Riječana su očekivano bili favoriti iz »Jug Croatia osiguranja«, koji su se plasirali na završni turnir, a iza njih zagrebački »Medveščak« i »Jadran« iz Kostrene.


– U Dubrovniku se pokazalo da su »Jug CO« i splitski »Jadran« trenutno jači od nas – kaže Igor Hinić, nekadašnji as koji je ljetos krenuo u trenerske vode s mladim »primorjašima«. – Porazi od »Juga CO« i »Jadrana« su realna stvar, dok smo ostvarili pobjede nad »Medveščakom« i »Jadranom« iz Kostrene. Stvaranje u svakom sportu je mukotrpno, tako i u našem slučaju. Ništa nije lako, nema drugoga puta da se dođe do nečega, ništa ti nitko neće darovati. Neke se stvari moraju odraditi da bi momčad napredovala. Napretka ima, koliko ćemo brzo ići naprijed ne znam, no taj rad mora doći do izražaja.


Potpuno pomlađena momčad s Kantride u Regionalnoj je ligi na začelju iza sebe ostavila »Primorca« iz Kotora kojeg je svladala na Kantridi, te »Budvu«, nadmašivši je u gostima.




– U momčadi su bile korijenite promjene, jako puno igrača je otišlo. Onima koji su ostali nemam što prigovoriti, oni se trude, cijele sebe daju momčadi. Ja sam dosta zahtjevan, to priznajem. I uoči sezone smo rekli da će nam svaki bod biti velik kao kuća, i dalje je tako. Drago mi je zbog igrača da su vidjeli da se mogu nositi sa konkurencijom. »Primorac« i »Budva« su na papiru jači od nas, ali u vodi uvijek igra sedam igrača. Ne tvrdim da će ovo biti lako ponoviti, no mislim da su ovo dva jako lijepa rezultata.


Riječki poletarci po povratku iz Dubrovnika nisu krenuli na odmor, i dalje marljivo se pripremajući se za drugi dio sezone, koji počinje 10. siječanja iduće godine.


– Nažalost, nismo još u situaciji da imamo slobodno. U utorak smo opet počeli bazične pripreme i to još teže nego što su bile one za prvi dio sezone. One će trajati cijeli ovaj mjesec – poručio je Igor Hinić.