Izbornik hrvatskih vaterpolista

IVICA TUCAK: Toliko smo kvalitetni da se ne bojimo nikoga, imamo snage za otići do kraja

Portal Novilist.hr

Ivica Tucak/Foto Arhiva NL

Ivica Tucak/Foto Arhiva NL

Španjolci su sjajna reprezentacija, čekat će nas jedna izuzetno teška utakmica, ali ja vjerujem da mi imamo snagu. Mi smo ta reprezentacija koja je u vrhu i ići ćemo do kraja - rekao je izbornik hrvatskih vaterpolista nakon pobjede nad Grcima.



BUDIMPEŠTA Izbornik hrvatskih vaterpolista Ivica Tucak nije krio svoje veliko zadovoljstvo nakon pobjede nad Grcima i plasmana u polufinale Europskog prvenstva u Mađarskoj.


– Fantastična utakmica i naša zaslužena pobjeda. Dečki su stvarno odigrali sjajnu utakmicu. Obrana je bila dobro postavljena i agresivna. Bili smo raznovrsni u napadu, zabijali golove s igračem više, s centrom. Naš prvi i osnovni cilj bilo je polufinale i evo, tu smo. Ova ekipa još jednom je pokazala da zna igrati vaterpolo, velike utakmice koje su teške i naporne. Čestitke momcima i okrećemo se polufinalu. Sve nam je jasno, za Tokio i Olimpijske Igre nama je potrebno zlato – rekao je Tucak i osvrnuo se na utakmicu polufinala protiv Španjolske.


– Pripremit ćemo sutra ujutro igrače za Španjolsku. Oni su sjajna reprezentacija, čekat će nas jedna izuzetno teška utakmica, ali ja vjerujem da mi imamo snagu. Mi smo ta reprezentacija koja je u vrhu i ići ćemo do kraja. Kada analiziramo Španjolce, počinjem od Felipe Perronea. Taj dečko se pridružio reprezentaciji 2018. godine, a Španjolci su nakon toga igrali finale Europskog prvenstva, pa nakon toga i finale Svjetskog prvenstva. Prije toga nije ih bilo. To sve govori što taj dečko znači njihovoj reprezentaciji. Očekujem sličnu utakmicu kao i na SP-u u Južnoj Koreji .  Imamo svoju snagu, znamo što će nas čekati, bit će to jedna teška utakmica. Mi smo toliko kvalitetni da se ne bojimo nikoga – zaključio je Tucak.