Presica na Kantridi

IGOR HINIĆ: Nema rezultatskih imperativa u Marseilleu

Igor Duvnjak

Presica riječkih vaterpolista na Kantridi/M. ANIČIĆ

Presica riječkih vaterpolista na Kantridi/M. ANIČIĆ

Već neko vrijeme vrtimo istu priču, a to je da nemamo imperativa, ako ga nismo imali u prvom krugu kvalifikacija nema razloga da ga imamo sada u drugom krugu. Od momčadi tražimo zalaganje i borbenost, to su osnovne pretpostavke da bi onda mogao doći i rezultat - kaže trener Primorja EB



RIJEKA Iza vaterpolista Primorja EB je kratkotrajno razdoblje ubrzanog »punjenja baterija« nakon uspješnog riječkog nastupa u prvom krugu kvalifikacija za LEN Kup čime su izborili nastup u drugom krugu koji se ovog vikenda, od petka do nedjelje igra u Marseilleu. Osim istoimene domaće momčadi s kojom se igra u petak, suparnici poletarcima iz sastava koji vodi trener Igor Hinić su još mađarski »BVSC«, subotnji protivnik te crnogorski »Primorac« iz Kotora s kojim riječani u nedjelju okončavaju svoje trodnevno francusko predstavljanje.


– Ovaj turnir je puno zahtjevniji za nas od onoga koji smo imali na Kantridi – konstatirao je trener primorjaša Igor Hinić čija je momčad u prvom krugu u Rijeci matirala njemački Duisburg, srpskog predstavnika Partizana te je poraz od mađarskog OSC-a bio nebitan. – Već neko vrijeme vrtimo istu priču, to je da nemamo imperativa, ako ga nismo imali u prvom krugu kvalifikacija nema razloga da ga imamo sada u drugom krugu. Od momčadi tražimo zalaganje i borbenost, to su osnovne pretpostavke da bi onda mogao doći i rezultat. Kakvi će biti rezultati u Francuskoj, s tim se sada ne opterećujem, ne želim time zamarati ekipu.


Njegovu momčad očekuju tri teške utakmice sa kvalitetnim suparnicima s kojima će njegova momčad nastojati izvući maksimum kako bi im se adekvatno suprostavila.




– Primorac i Marseille su pobjednici svojih skupina u prvom krugu kvalifikacija. BVSC je također dobra momčad, u mađarskom prvenstvu je prošle sezone završio na petom mjestu, dojam je da su nešto slabije kvalitete nego što su to bili naši nedavni gosti iz OSC-a. S domaćim Marseilleom će biti teško bez obzira na to što nisu bili francuski prvaci, kod njih je naš reprezentativac, nekadašnji primorjaš Ante Vukičević. Imaju i nekoliko francuskih reprezentativaca. U Primorcu je najbolji igrač bivši primorjaš Antonio Petrović te Crepulja, dodatno su se pojačali sa Ivankovićem i Pavličevićevićem iz Juga CO. 



 Lovro Paparić je operiran, to je nova etapa na mučnom oporavku nadarenog mladog riječkog vaterpoliste, koji je u nastupu za mlađu hrvatsku selekciju teško ozlijedio palac na ruci i nema ga u momčadi još od početka sezone. Riječ je o ponovljenoj ozljedi a sada nakon operacije pred njim je još i nužan proces rehabilitacije. Iz kluba očekuju njegov povratak u momčad u drugom dijelu sezone do tada ga na poziciji centra mijenja dojučerašnji bek Mislav Vrlić.



Nastup u Francuskoj se uklapa u jesenski non – stop njegove momčadi.


– Po povratku već u srijedu u Regionalnoj ligi dočekujemo Radnički iz Kragujevca, odmah potom gostujemo Budvi. Nastojali smo se pripremiti za taj blok utakmica koje se igraju u razmaku od sedam-osam dana, imat ćemo vrlo malo vremena za osvježenje ekipe. Što se fizičke pripreme tiče, »ono što ponesemo sada na put, to ćemo imati«– poručio je trener Riječana.


Novinarima se na Kantridi kratko obratilo i ljetno australsko pojačanje Primorja Erste banke, mladi Timothy Putt.


– Došao sam ovdje iz Petrha – rekao je mladi bek kojem je tek dvadeset godina i koji se u prvim nastupima dopao navijačima na Kantridi, igrač pred kojim je još dosta prostora za napredak. Vidljive su njegove igračke kvalitete, također i vrloo dobre fizičke predispozicije. – Snašao sam se dobro u Rijeci, atmosfera u momčadi i u klubu je vrlo dobra. Svi su me sjajno primili, imamo odličnu momčad i odličnog trenera, dobro smo ušli u sezonu, sada u Francuskoj tako želimo i nastaviti.