Posljednja priprema

Hrvatski vaterpolisti svladali Rusiju prije odlaska na EP

Hina

Foto PIXSELL

Foto PIXSELL

Najbolji strijelac Hrvatske bio je Andro Bušlje sa četiri pogotka. Po dva gola postigli su Luka Lončar, Ante Vukičević i Lovre Miloš, a jednom je precizan bio Xavi Garcia



ZAGREB U posljednjoj pripremnoj utakmici pred odlazak na Europsko prvenstvo hrvatski vaterpolisti su u Zagrebu pobijedili reprezentaciju Rusije sa 11-8 (6-2, 2-1, 2-2, 1-3).


Najbolji strijelac Hrvatske bio je Andro Bušlje sa četiri pogotka. Po dva gola postigli su Luka Lončar, Ante Vukičević i Lovre Miloš, a jednom je precizan bio Xavi Garcia. Izbornik Ivica Tucak svakom je od dvojice vratara dao po jedno poluvrijeme; Ivan Marcelić je sakupio tri obrane (3/6), a Marko Bijač ih je imao šest (6/11).


Najbolji strijelac ruske reprezentacije bio je igrač dubrovačkog Juga Danil Merkulov sa tri pogotka.




Hrvatski vaterpolisti se na Europskom prvenstvu, kojem je domaćin Budimpešta (12. – 26. siječnja), nalaze u skupini A s Crnom Gorom, Njemačkom i Slovačkom. Turnir će otvoriti 14. siječnja (14.30 sati) protiv Njemačke, a potom slijede utakmice sa Crnom Gorom (16. siječnja, 20.30 sati) i Slovačkom (18. siječnja, 16 sati).


Prvoplasirana reprezentacija ostvaruje izravan plasman u četvrtfinale, a druga i treća momčad će u osminu finala.


Na EP-u će biti moguće ostvariti i olimpijsku vizu. Osvojit će je samo jedna reprezentacija. Od europskih momčadi pravo nastupa u Tokiju već su stekli Srbija, Italija i Španjolska pa se može dogoditi da već ulazak u polufinale bude dovoljan za plasman na OI 2020.