EP vaterpolo 2016

Hrvatske vaterpolske reprezentacije u skupini sa Srbijom

Hina

Snimio Silvano JEŽINA

Snimio Silvano JEŽINA

To je odlučeno u nedjelju na ždrijebu skupina za EP koje će se od 10. do 23. siječnja iduće godine održati u Beogradu



Hrvatska vaterpolska reprezentacija igrat će na Europskom prvenstvu u skupini B s reprezentacijama Srbije, Francuske i Malte, dok će vaterpolistkinje također biti u skupini B s reprezentacijama Srbije, Španjolske, Italije, Njemačke i Francuske.


To je odlučeno u nedjelju na ždrijebu skupina za EP koje će se od 10. do 23. siječnja iduće godine održati u Beogradu.  


Naši vaterpolisti bili su u drugom jakosnom bubnju i za protivnike su dobili jaku reprezentaciju Srbije, ali njihov dvoboj u skupini neće biti odlučujući jer će ionako sve četiri reprezentacije izboriti plasman u osminu finala. Poredak u skupinama ipak nije nevažan jer će u osmini finala prvoplasirana momčad iz naše skupine igrati protiv posljednje iz skupine s kojom se križamo.  




Što se tiče naše ženske vaterpolske reprezentacije, ovo će biti njihov drugi nastup na EP na kojem su prvi put nastupile 2010. kada je Zagreb bio domaćin tog prvenstva. One spadaju u “donji dom” europske vaterpolske elite i svaka pobjeda u skupini  bit će velika za mladu momčad izbornika Nikše Savina.


Skupine EP u vaterpolu 2016.


Vaterpolisti:


SKUPINA A: Crna Gora, Španjolska, Nizozemska, SlovačkaSKUPINA B: HRVATSKA, Srbija, Francuska, MaltaSKUPINA C: Italija, Rumunjska, Njemačka, GruzijaSKUPINA D: Mađarska, Grčka, Rusija, Turska

Vaterpolistkinje:


SKUPINA A: Nizozemska, Mađarska, Rusija, Grčka, Portugal, Turska 


SKUPINA B: Španjolska, Srbija, Italija, Njemačka, Francuska, HRVATSKA