Svjetska liga

Hrvatska vaterpolska reprezentacija poražena u polufinalu: Italija treći put u finalu

Hina

Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Hrvoje Jelavic/PIXSELL



Hrvatska vaterpolska reprezentacija nije se uspjela plasirati u finale završnog turnira Svjetske lige u ruskoj Ruzi nakon što je u polufinalu nakon peteraca izgubila od Italije.


Utakmica je u regularnom dijelu završila rezultatom 6-6 (1-1, 2-3, 2-1, 1-1), nakon čega su Talijani bili uspješniji prilikom izvođenja peteraca rezultatom 3-1. 


Hrvatska je bila bliža pobjedi. U posljednjoj minuti je imala vodstvo 6-5 i loptu, no Talijani su u kontri izborili petarac kojeg je realizirao Pietro Figlioli za 6-6. Odabranicima izbornika Ivice Tucka ostalo je 20 sekundi za zadnji napad, ali nisu uspjeli zabiti pogodak za pobjedu.




Prilikom izvođenja peteraca talijanski vratar Marco del Lungo je obranio udarce Maru Jokoviću, Anti Vukičeviću, te Javieru Garciji. Uspješan je bio jedino Anđelo Šetka, dok su kod Talijana peterce realizirali Francesco di Fulvio, Valentino Gallo i Pietro Figlioli.


U regularnom dijelu utakmice u našim redovima najefikasniji je bio Šetka s dva gola, dok su po jedan pogodak postigli Luka Lončar, Ivan Buljubašić, Loren Fatović i Ante Vukičević. U suparničkim redovima najefikasniji su bili Figlioli i Gallo sa po dva pogotka.


Italija se po treći put plasirala u finale, a još nije slavila u ovom natjecanju, dok će Hrvatska peti put igrati za broncu, a do sada je dva puta bila treća.


U drugom polufinalnom susretu sastaju se branitelj naslova Srbija i SAD.