Vaterpolo

Hinić: U Zagrebu idemo na pobjedu, ali neće biti lako’

Igor Duvnjak

MEDVJEDI SUPARNIK PO MJERI – Vaterpolisti »Primorja EB« s trenerom Igorom Hinićem  / snimio R. BRMALJ

MEDVJEDI SUPARNIK PO MJERI – Vaterpolisti »Primorja EB« s trenerom Igorom Hinićem / snimio R. BRMALJ

Vaterpolisti »Primorja EB« danas u Zagrebu protiv »Medveščaka« razigravaju za poredak



Mlada momčad vaterpolista »Primorja Erste banke« je zaklopila još jednu stranicu u ovosezonskoj priči nakon što je očekivano nadmašena u četvrtfinalu doigravanja hrvatskog prvenstva od splitskog »Jadrana«. Riječani su, doduše, iznenadili favorite remijem na Kantridi, ali su ovi u drugoj utakmici itekako postavili stvari na očekivano mjesto pobjedom čak 18:8. Riječani sada počinju razigravanje za plasman za petog do osmog mjesta, sastaju se s »Medveščakom« večeras u Zagrebu te u subotu u Rijeci, igra se na dvije pobjede.


– Naravno, bilo bi dobro da pobijedimo večeras. Sigurno je da neće biti lako – kaže trener Riječana Igor Hinić, ekipa kojega jje prethodno ispala iz A1 Regionalne lige pa će iduće sezone igrati u rangu niže, u kojem je i »Medveščak«. – Prema informacijama koje imamo o suparniku, riječ je o agresivnoj ekipi, sličnoj nama. Mladi su, puno plivaju. U sastavu su im tri, četiri odlična pojedinca. Tamo je Anzulović, najbolji centar A2 Regionalne lige, tu je i odlični vratar Jelovina, nekadašnji »primorjaš«. Imaju još jednog dobrog centra, uglavnom riječ je o momčadi koja će nam biti po mjeri. Pomislimo li da će biti lako, prevarit ćemo se.


Riječani imaju i određenih zdravstvenih problema u momčadi uoči ovih nadmetanja.




– Dario Rakovac ima problema s rukom još nakon utakmice s »Jadranom«. Ian Petrić pak ima teškoća s leđima, njih dvojica nisu bila u pogodnu još od povratka iz Splita. Nadam se da će se oporaviti do ove utakmice.


Utakmica u Zagrebu počinje večeras od 20.30 sati.