Primorje EB

Hinić: Bitno je da budemo klapa

Igor Duvnjak

TRENERSKA PREMIJERA – Igor Hinić / arhiva NL

TRENERSKA PREMIJERA – Igor Hinić / arhiva NL

Ispunilo bi me da u momčadi igrači žive jedan za drugoga, da postanu pravi prijatelji te da u utakmicama damo najviše od sebe – kaže trener Riječana



 Vaterpolisti »Primorja Erste banke« sutra započinju natjecanje u Regionalnoj ligi domaćom utakmicom s »POŠK«-om (19 sati). Iza trenera Igora Hinića i njegove mlade momčadi je dugo razdoblje ljetnih i jesenskih priprema, naporan rad koji bi trebao dati rezultata.


– Radili smo dobro u situaciji koja se u klubu promijenila. Nemam što reći, igrači su prihvatili obaveze. Mogu im samo zahvaliti na trudu koji su iskazali tijekom ovih više od dva mjeseca priprema. Neće biti lako, a uprava nam nije postavila nikakve imperative. Pokušat ćemo iz svake utakmice izvući najviše što možemo, a svaki bod koji osvojimo u Regionalnoj ligi bit će ogroman uspjeh. Od početka ćemo polako vidjeti kolika nam je razina kvalitete u odnosu na ostale – kaže Igor Hinić uoči početka sezone. – Moja ideja je organizirati što veći broj utakmica s različitim suparnicima i uspjeli smo u tome. Igrali smo sa »Kaposzvarom«, »Pecsom«, gostovali smo kod »Mladosti«. Došla nam je druga momčad »Vasasa« te »Triestina«. Želimo uz ligaške susrete imati što veći broj utakmica. Tako igrači najviše stječu iskustva.



Momčad »Primorja Erste banke«: Maroš Tkač, Duje Peroš (kapetan), Nino Mudražija, Mislav Vrlić, Dario Rakovac, Fran Čubranić, Antonio Čunko, Marko Blažić, Lovro Paparić, Mateo Saftić, Ian Petrić, Sven Augusti, Petar Božić, Karlo Kovačević, Silvio Alberto Poropat, Marko Augusti, Marko Radulović, Tin Brubnjak, Nikola Milošević, George Ford.




Trener: Igor Hinić. Pomoćni trener: Boban Voštić. Kondicijski trener: Ivo Matković. Direktor: Damir Radonić.



Primorjaška sezona je u debitantskom znaku budući da je momčad totalno pomlađena. U trenerskoj ulozi debitira i Hinić, koji iz dana u dan sve bolje upoznaje ekipu.


– Neću govoriti da sam najpametniji i najbolji. Vrijeme će pokazati što će biti, radimo li u pravom smjeru ili ne. Činjenica je da se pomaci ne ostvaruju preko noći. Ispunilo bi me da u momčadi igrači žive jedan za drugoga, da se stvori klapa, da momci postanu pravi prijatelji te da u utakmicama, bez obzira na suparnika, damo najviše od sebe. S tim bih bio super zadovoljan. To je preduvjet da se u teškim situacijama možemo pouzdati jedni u druge. To su osnove sporta koje se mora zadovoljiti da bi se krenulo prema naprijed.


Nakon ozljede Mislava Vrlića angažiran je Australac Georg Ford, koji se polako uklapa u novi kolektiv.


– Ford je reprezentativac Australije. Jasno, ne ide sve preko noći, on je došao tek prije nekoliko dana. Očekujemo od njega da preuzme ulogu koja mu je namijenjena, da čvrstinu ekipi na poziciji beka.


»Primorje EB« je već zaboravilo dane kada se borilo za titulu prvaka, sada s mladom momčadi kreće od početka. Subotnji gost »POŠK« se sa itekakvim poštovanjem dočekuje na Kantridi.


– »POŠK« je ekipa koja se pojačala. U sastavu imaju tri, četiri igrača koja su odigrali dosta utakkmica. Mislim na Bebića, Kunca, Eleza i Vuletu, čije iskustvo može donijeti kvalitetu na stranu Splićana. Na nama je da ritmom i kolektivnom igrom pokušamo to anulirati. Šanse na našoj strani možda jesu, a možda nisu. Činjenica je da igramo kod kuće, ali nećemo se zamarati s time što će biti. Očekujem da pružimo otpor, a ukaže li se bilo koja prilika, bilo bi glupo ne iskoristiti je – poručio je Igor Hinić.