Ronjenje na dah

Goran Čolak zlatni na SP-u u Italiji

Hina

Foto Arhiv

Foto Arhiv

U disciplini CWT - ronjenja u dubinu s perajama - Čolak  je postigao rezultat od 110 metara te na taj način došao ne samo do najboljeg rezultata natjecanja, nego je ponovno srušio svoj nedavno postignuti nacionalni rekord i poboljšao ga za dodatna 2 metra



ISCHIA -  Višestruki svjetski prvak i rekorder u ronjenju na dah Goran Čolak osvojio je prvo mjesto i zlatnu medalju na Prvom svjetskom prvenstvu u ronjenju na dah u dubinu u organizaciji CMAS-a koje se održavana otoku Ischija u Italiji.


U disciplini CWT – ronjenja u dubinu s perajama – Čolak  je postigao rezultat od 110 metara te na taj način došao ne samo do najboljeg rezultata natjecanja, nego je ponovno srušio svoj nedavno postignuti nacionalni rekord i poboljšao ga za dodatna 2 metra.


Čolak na ovom prvenstvu nastupa kao član hrvatske reprezentacije koju čine još Bruno Šegvić, Vanja Peleš te Lidija Lijić Vulić.




“Ovo je najbolji kraj sezone koji sam uopće mogao zamisliti”, izjavio je hrvatski ronilac, koji trenutačno drži sve nacionalne rekorde u svim disciplinama ronjenja na dah – i u bazenu i u dubinu. “Uvjeti na Ischiji su bili izuzetno zahtjevni. More je bilo hladno, već ispod 20 metara padalo je na samo 13-ak stupnjeva, s jakim morskim strujama i kišom koja je padala gotovo cijelo vrijeme. Zbog toga je ovaj zaron od 110 metara, za ove uvjete u kojima sam ronio, kao da sam ronio i 10-ak metara više”, dodao je.


Ovo zlatno odličje je potvrda i uspješnosti Čolakova prijelaza iz bazenskih disciplina u kojima je postigao gotovo sve što je moguće postići, na discipline ronjenja na dah u dubinu – prijelaza koji je Goran započeo upravo nedavnim nastupom na Cipru, a nastavio sada na SP-u u Italiji. Prije dvadesetak dana je u Limassolu na Cipru na AIDA Svjetskom dubinskom prvenstvu osvojio titulu ukupnog pobjednika.