Novi igrač 'Primorja EB'

George Ford: Došao sam u najjaču ligu na svijetu

Igor Duvnjak

Samir Barać i George Ford / Snimio Roni BRMALJ

Samir Barać i George Ford / Snimio Roni BRMALJ

Pristao sam doći u Europu, do sada još nisam igrao izvan Australije. Došao sam u Triglav Regionalnu ligu, najjaču ligu na svijetu. Stoga mi je jako drago da sam ovdje na preporuku trenera Fatovića, ovo je ipak najbolje ligaško klupsko vaterpolsko natjecanje



RIJEKA U trofejnoj sali bazena na Kantridi jučer je nakon jutarnje rujanske oluje na prigodnoj »pressici« predstavljeno inozemno pojačanje riječkih vaterpolista, Australac George Ford.  Mladić iz Pertha, iza kojeg su prvi zaveslaji u riječkoj vodi, tek se privikava na novu sredinu nakon dugog putovanja i sređivanja nužnih formalnosti oko prijave boravka.


– Nekoliko  godina sam u reprezentaciji, trener mi je Elvis Fatović – kazao je na početku bek rođen 1993. godine, koji je nastupio na Olimpijskim igrama u Brazilu, kao i na ljetošnjem Svjetskom prvenstvu u Budimpešti. Sada će u riječkom klubu naslijediti sunarodnjaka Nathana Powera, koji se s Kantride otisnuo u splitski »Jadran«.


– Pristao sam doći u Europu, do sada još nisam igrao izvan Australije. Došao sam u Triglav Regionalnu ligu, najjaču ligu na svijetu. Stoga mi je jako drago da sam ovdje na preporuku trenera Fatovića, ovo je ipak najbolje ligaško klupsko vaterpolsko natjecanje.




Ford se još treba bolje upoznati sa suigračima i trenerom Igorom Hinićem, strategom značajno pomlađene momčadi s Kantride.


– Prvi dojmovi su dobri. Jako mi se sviđa ovdje, svi su srdačni, trener, također i svi suigrači, lijepo je na bazenu, jako sam zadovoljan.


Od Forda se očekuje značajan doprinos momčadi koja je u formirannju.


– Vrijeme će pokazati što će biti, tek sam počeo trenirati s novom ekipom. Naravno da se nadam da ću pridonijeti uspjesima »Primorja EB«. Sedmog listopada igramo prvo ligaško kolo s »POŠK-om«, tada treba nešto pokazati. Ja ću dati sve od sebe.


Samir Barać, predsjednik riječkih vaterpolista i nekadašnji trofejni as, i druga imena iz vodstva, morala su brzo reagirati nakon teške ozljede Mislava Vrlića, kojem je valjalo naći adekvatnu zamjenu. Izbor je pao na Forda.


– »Primorje EB« se uvijek oslanjalo na imena iz svoje škole vaterpola, međutim, nakon Vrlićeve ozljede našli smo se u neugodnoj situaciji. Bili smo primorani angažirati jednog obrambenog igrača. Ford je inače standardni član australske reprezentacije, dobar bek. Nadamo se da će njegova kvaliteta i iskustvo pridonijeti tome da i naši mlađi igrači lakše iskažu svoje kvalitete. Tada ćemo svi biti zadovoljni – poručio je Barać.