Primorje EB igra s Galatasarayem

Frano Vićan: Riječani dođite, odužit ćemo vam se dobrom igrom

Igor Duvnjak

Foto V. KARUZA

Foto V. KARUZA

Uz naš ozbiljan pristup pobjeda ne bi smjela doći u pitanje. Zahvalio bih navijačima na atmosferi u utakmici s »Jugom CO«. Bio je gušt igrati u takvom okruženju – kaže Vićan



RIJEKA » Vaterpolisti »Primorja Erste banke« su visokom pobjedom nad »Jugom Croatia osiguranjem« u finalu Final Foura Regionalne lige navijačima uputili najprivlačniju pozivnicu za skorašnje važne nastupe od kojih je prvi na rasporedu već danas u 17.15 sati s turskim »Galatasarayem« u devetom kolu skupine B Lige prvaka. Hrvatski prvak s druge pozicije pikira na prvo mjesto budući da je već osigurao nastup na Final Sixu. Riječanima su za »jedinicu« potrebne dvije domaće pobjede, današnja te pun pogodak s vodećim »Szolnokijem« u posljednjem kolu (2. svibnja na Kantridi). Riječka momčad će zaplivati po željene bodove bez odavno odsutnog beka Antonija Petrovića, koji je slomio prst na ruci, te napadača, olimpijskog pobjednika Sandra Sukna, koji liječi ozljedu koljena.


   – Ostvarili smo sve ciljeve koji su bili postavljeni pred nas na početku sezone, čak smo postigli i više od toga – kaže vratar Frano Vićan, jedna od uporišnih točaka obrane momčadi s Kantride. – Jasno, pred nama je najvažniji dio sezone, mislim na rasplet hrvatskog prvenstva te na Final Six Lige prvaka. Mi i u tim natjecanjima imamo izvrsnu poziciju. Osigurali smo startnu »jedinicu« za doigravanje u domaćem prvenstvu, a u prilici smo s dvije domaće pobjede u Ligi prvaka osvojiti prvo mjesto u skupini B Lige prvaka.   

Promjene


Vratar je uz rezultate itekako zadovoljan načinima na koji on i suigrači dolaze do uspjeha. Momčad je doživjela značajne promjene u odnosu na prošlu sezonu, ali pruža itekako dopadljive partije. Obrana pred Vićanom na čelu s Damirom Burićem vrlo je čvrsta, napad je vrlo efikasan.


   – Ono što raduje je naša kvaliteta igre, ona je vrlo visoka, u njoj već ima dosta automatizma. Kada se pogleda »papir«, slabiji smo u odnosu na prošlu sezonu. Ako ništa drugo, imamo manje igrača za rotiranje, već samim tim smo nešto slabiji. Međutim, za sada guramo izvrsno unatoč ozljedama i bolestima koje nas ove godine ne štede.




Do sada smo to uspjeli dobro »amortizirati«, rezultat ne pati. Mislim da nas je vrlo teško dobiti. Nadamo se da ćemo ulaskom u ovih posljednjih mjesec i pol dana sezone svi biti dobrog zdravlja, da ćemo igrati u kompletnom sastavu.   


   »Primorjaši« su se ad hoc pripremali za utakmicu s »Galatasarayem« opterećeni ozljedama Sukna i Petrovića, želučanim tegobama Petra Muslima. Ekipa se okupila tek u četvrtak poslije reprezentativnih obaveza.


   – Navikli smo se na taj ritam utakmica. Kada dođe red na reprezentativne akcije igrači se razbježe, malo nas ostane u Rijeci. Do sada nam te stvari nisu smetale. Istina, nismo imali previše vremena za pripremanje utakmice s »Galatasarayem«, ali tako je bilo i za utakmicu sa »Spandauom 04«, u Berlin smo praktički stigli sa slavlja nakon osvajanja Regionalne lige pa je opet bilo sve u redu.


  


Spektakl


Turska je momčad sa strancima, kao što su Pasković, Janović, Nikić i Vukčević, u stanju svakome zapapriti juhu, bez obzira što je na začelju skupine. »Jug CO« je s »Galatasarayem« izbjegao poraz tek u posljednjoj sekundi igre.


   – Naši gosti imaju odličnu prvu sedmorku u kojoj su mahom internacionalci, ali to se ne bi mogli reći za njihovu klupu na kojoj su manje više turski igrači. Uz naš ozbiljan pristup pobjeda ne bi smjela doći u pitanje. Zahvalio bih se našim navijačima na atmosferi koji su stvorili u utakmici s »Jugom CO«. Bio je gušt igrati u takvom okruženju i bilo nam je puno lakše igrati, pogotovo što smo na otvaranju susreta bili u rezultatskom minusu. Bila je to najposjećenija utakmica ove sezone na Kantridi. Pozivam gledatelje da dođu i danas te na spektakl sa »Szolnokijem«. Nadam se da ćemo im se odužiti dobrom igrom – poručio je Frano Vićan.