Slavila mađarska plivačica

Europsko prvenstvo: Katinka Hosszu po treći puta zlatna na 400 metara mješovito

Hina

Reuters

Reuters



 Mađarska plivačica Katinka Hosszu osvojila je zlato na 400m mješovito na Europskom prvenstvu u Londonu, te je tako po treći puta postala europska prvakinja u ovoj disciplini.


Ujedno, to joj je deseta zlatna medalja sa europskih prvenstava.


Na 400m slobodno slavio je Talijan Gabriele Detti, dok su u muškoj štafeti 4×100 slobodno zlato osvojili Francuzi, olimpijski i svjetski prvaci.




U ženskoj štafeti 4×100 slobodno zlato je pripalo Nizozemkama.


Matea Samardžić opet popravila državni rekord na 200m leđno i ušla u finale


Hrvatska plivačica 21-godišnja Matea Samardžić u ponedjeljak se plasirala u finale Europskog prvenstva u Londonu na 200 metara leđno, isplivavši drugo vrijeme polufinala.


Splićanka Matea Samardžić u polufinalu je plivala 2:09.87 minute, te je iza sebe ostavila fenomenalnu Mađaricu Katinka Hosszu (2:09.98), koja je 15 minuta ranije osvojila naslov na 400m mješovito, a u svojoj kolekciji ima 15 zlatnih medalja sa svjetskih i europskih prvenstava.


Najbrža u polufinalu bila je Ukrajinka Darina Zevina (2:08.66).


Ujedno, Matea Samardžić je po drugi puta u istom danu popravila svoj i državni rekord na 200 m leđno. U jutrošnjim kvalifikacijama je sa rezultatom 2:11.25 minute popravila državni rekord za 22 stotinke, a u večerašnjem polufinalu za sekundu i 38 stotinki.


Mario Todorović je na 50 m leptir ostao bez finala. On je bio deveti u polufinalu sa rezultatom 23.73 sekunde, odnosno bio je za samo jednu stotinku sporiji od Bjelorusa Jauhena Curkina, koji se je ugurao na osmo mjesto, posljednje koje vodi u finale.