Vaterpolo

Duje Peroš: ‘Pokažemo li što znamo, rezultat će biti dobar’

Igor Duvnjak

Snimio Roni BRMALJ

Snimio Roni BRMALJ



Vaterpolisti »Primorja Erste banke« večeras će na gostovanju kod »Solarisa« (19.30 sati) uplivati u završnicu sezone u susretu za peto mjesto u prvenstvu Hrvatske. Za mladom ekipom trenera Igora Hinića je razdoblje u kojem je ispala iz A-1 Regionalne lige, nakon čega je dvama uvjerljivim uspjesima s »Medveščakom« izborila ova dva susreta sa Šibenčanima.


– U te dvije utakmice s »Medveščakom« vidjela se razlika u kvaliteti – kaže napadač Riječana Duje Peroš, jedan od rijetkih iskusnijih igrača u redovima »primorjaša«. – Iako nismo odigrali na najvišoj razini i kako znamo, bilo je dovoljno za prolaz.


Iza Peroša i njegovih suigrača bio je dugi niz poraza u Regionalnoj ligi, nakon čega su stigle dvije uzastopne dugo čekane pobjede, koje su popravile raspoloženje u taboru riječkih vaterpolista i podigle razinu samopouzdanja.




– Sigurno da su nam ove pobjede popravile raspoloženje. Već se i u našoj prethodnoj domaćoj utakmici s »Jadranom« vidjelo da naša igra napreduje, samo se čekalo kada ćemo krenuti. Tada se već vidjelo da smo podigli razinu igre i da će biti dobro. Uvijek je lijepo pobjeđivati, pobjeda je pobjeda, kakva god bila.


»Solaris« je u dvjema utakmicama bio dosta uvjerljiv protiv splitskoga »POŠK-a«. U nadmetanju za peto mjesto igraju se dvije utakmice, večerašnja u Šibeniku i uzvrat u srijedu na Kantridi.


– O »Solarisu« nemamo previše informacija. Znamo da imaju solidnog centra, kao i Vlahovića koji je u polusezoni došao iz »Mladosti«. Gledali smo neke snimke njihove igre. Mislim da ćemo uspjeti zaustaviti njihovog ključnog igrača, Vlahovića. To je igrač oko kojega se sve vrti, cijela igra »Solarisa« je podređena njemu. Domaćini uz to imaju dva solidna beka, to je okosnica njihove ekipe. Mislim da smo kompletnija momčad od njih. Budemo li agresivni i pokažemo li ono što znamo, sigurno će rezultat biti dobar.