Najbolji riječki plivač posljednjeg desetljeća

Dominik Straga napustio Primorje CO!

Posljednje tri-četiri godine nisam imao mir koji mi je bio potreban da se spremim za vrhunske rezultate, a nisam bio niti zadovoljan odnosnom pojedinaca iz stručnog stožera u klubu – otkriva Dominik Straga 



RIJEKA Dominik Straga više nije član »Primorja Croatia osiguranja«, riječki plivač odlučio je zatražiti ispisnicu iz kluba u kojem je prije 15 godina napravio prve zaveslaje. Razlog su nesluglasice s jednim od članova stručnog stožera. 


  – Posljednje tri-četiri godine nisam imao mir koji mi je bio potreban da se spremim za vrhunske rezultate, a nisam bio niti zadovoljan odnosnom pojedinaca iz stručnog stožera u klubu. Neki će misliti da je ova odluka ishitrena. Naprotiv, o njoj sam dugo razmišljao. Nije mi lako, ipak je »Primorje CO« klub u kojem sam ponikao i doživio sve lijepe trenutke moje karijere. Žao mi je što odlazim, ali što je, tu je. Okrećem novu stranicu i idem dalje – poručio je Dominik Straga, u posljednje desetljeće jedini Riječanin koji je ostavio dublji trag u klubu s Kantride.  

Bez reakcije


  Finale europskog prvenstva u kratkim bazenima, polufinale europskog prvenstva u velikim bazenima, nastup na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine, finale Mediteranskih igara, brojne državne titule i rekordi, tek su neki od Straginih dostignuća.


 Pažnju je na sebe skrenuo još na početku karijere, a potvrda da je riječ o perspektivnom plivaču stigla je na Europskom juniorskom prvenstvu 2006. godine na kojem se okitio dvjema broncama. Posljednjih je nekoliko sezona stagnirao, zbog odluke o napuštanju riječkoga stogodišnjaka propustio je i nedavno održano državno prvenstvo. Na kojem će od iduće sezone plivati za neki drugi klub. 


  – Nisam vidio baš neku reakciju ljudi iz kluba, samo sam htio da se sve što prije završi. Doduše, rekli su mi da razmislim, ali ja sam ostao pri svojoj odluci. Odlučio sam da je za mene najbolje zatražiti ispisnicu, mislim da se u slučaju mojeg ostanka više-manje ne bi ništa promijenilo. Dobre tri godine nisam mogao u miru trenirati i fokusirati se na plivanje. Mislio sam više na druge stvari, a ne na plivanje, što niti jednome sportašu nikada nije donijelo ništa dobroga. Naravno da tada i rezultati pate. Teško mi je, ali dosta sam učinio za ovaj klub, nikome nisam ništa ostao dužan, uvijek sam dao sve od sebe za klub, nikada se nisam bunio, plivao sam sva državna i ekipna prvenstva, trudio se na velikim natjecanjima. Kao svaki profesionalac na sadašnju situaciju gledam kao na nešto potpuno normalno, klubovi se mijenjaju, treba na to gledati kao na novo poglavlje u karijeri. Mislim da će sve biti u redu – kaže Straga, koji će se tijekom idućih mjesec dana dati u intenzivnu potragu za trenerom.  

Novi put


  – Sada me čeka novi put, trebam pronaći novi klub, razgovarati s njegovim stručnim stožerom o planovima i pronaći podršku u radu. Sjesti ću s izbornikom hrvatske reprezentacije Milošem Miloševićem i vidjeti koje mogućnosti imam, možda otići trenirati u Graz kod glavnog trenera reprezentacije Dirka Langea ili u SAD. Vidjet ćemo. Jedno je sigurno, ovo definitivno nije moj kraj. Imam još ciljeva za ostvariti, a oni podrazumijevaju finale europskog i svjetskog prvenstva te nastup na Olimpijskim igrama. Dat ću sve od sebe da se to ispuni. U zadnje vrijeme su rezultati malo patili, ali svaki sportaš ima uspone i padove u svojoj karijeri, pa tako i ja. Mislim da se uopće ne trebam brinuti oko toga – kaže Straga koji unatoč činjenici da nema klub svakodnevno dolazi na bazen i trenira.  

 – Sada polako sam treniram, od 15. kolovoza počinju žestoki treninzi. Napokon sam se okrenuo sebi. Svima u »Primorju CO« želim puno sreće u budućim izazovima. Ja nastavljam dalje svojim putem – zaključio je Straga.