Viceprvaci svijeta

Doček na Kantridi: Mladi vaterpolisti, vaše srebro za nas je zlatno

Igor Duvnjak

USPOMENA S KANTRIDE – Slavljenici i čestitari  / snimio V. KARUZA

USPOMENA S KANTRIDE – Slavljenici i čestitari / snimio V. KARUZA

Nadam se da nećete stati na ovome i da ćemo vas jednog dana vidjeti na seniorskom Svjetskom prvenstvu i na Olimpijskim igrama – poručio je Samir Barać, predsjednik »Primorja EB«



 Smirajem jučerašnjeg dana i svečanim dočekom na plivalištu Kantrida dan uoči Vele Gospe završen je ubrzani ritam kojim su u proteklom razdoblju živjele velike nade riječkog i hrvatskog vaterpola, vratar Fran Čubranić i centar Lovro Paparić, uzdanice »Primorja Erste banke«, odnedavni juniorski (U-20) viceprvaci svijeta. Tek što su u Beogradu nakon ruleta peteraca izgubili dramatično finale od Grka protiv kojih su većim dijelom utakmice bili u vodstvu, mladi »primorjaši« i suigrači su u kasne sate odmah poslije večere sa suigračima krenuli doma, a u Rijeku stigli u osvit zore, oko pet sati ujutro.


Nadoknađivali su izgubljeni san i kako-tako naspavani sinoć slušali čestitke brojnih dobronamjernika na mjestu gdje je nedavno bio slavljen njihov prethodnik u kapici riječkog kluba, seniorski svjetski prvak iz Budimpešte Ivan Krapić.


Široka srca


I njegovi nasljednici se imaju čime dičiti, osvojili su srebrnu medalju bez ijednog poraza, sa svih šest pobjeda do finala u kojem su remizirali da bi poklekli tek poslije lošije izvedenih peteraca. Dodatno priznanje riječkom vaterpolu, koji se očito ima čemu nadati je i proglašenje Frana Čubranić za najboljeg vratara prvenstva, a koji će u novoj sezoni u podmlađenoj momčadi s Kantride biti ključar seniorskih vrata »Primorja EB«.




Doček je bio srdačan, onako primorjaški, široka srca. Uz ponosne roditelje i rodbinu svjetskih viceprvaka, brojnu klupsku mladost tu je bio niz trofejnih imena, osim već spomenutog Ivana Krapića. Junake iz Beograda su došli pozdraviti predsjednik kluba Samir Barać i njihov trener Igor Hinić, imena koja su sve osvojila u ovom sportu, uz ostalo su i olimpijski pobjednici kao i iskusni čestitar Zoran Roje. Zadovoljni Barać se nakon dijeljenja cvijeća, plaketa i priznanja u ime nazočnih obratio svojim uspješnim nasljednicima na kojima počiva budućnost »Primorja EB«.


– Nevjerojatna mi je čast i zadovoljstvo pozdraviti vas. Nastavlja se kontinuitet naših osvajanja medalja, a ovo što ste osvojili usuđujem se nazvati srebrnom medaljom zlatnog sjaja – rekao je Samir Barać, u Londonu 2012. kapetan olimpijskih pobjednika. – Uz to Čubranić je proglašen za najboljeg vratara Svjetskog prvenstva. To su naši, riječki dečki koji pokazuju kako radi naša Škola vaterpola. Ovo sve su postigli velikim radom. Nadam se da nećete stati na tome i da ćemo vas jednog dana vidjeti na seniorskom SP-u i na Olimpijskim igrama.


Hvala svima


Tandem viceprvaka svijeta još pod dojmom uzbudljivog turnira, napora i putovanja nije krio zadovoljstvo dočekom u njihovom sportskom domu, na plivalištu Kantride.


– Htio bih zahvaliti svima koji su nas došli ovako lijepo dočekati – rekao je Lovro Paparić. – Veliko hvala mojim dragim roditeljima koji su mi ogromna podrška u sportskoj karijeri. Svim mladima koji su nas ovdje dočekali mogu poželjeti da ostvare ovakav uspjeh.


– Ovaj doček je jedna prekrasna gesta uprave kluba koja nam jako puno znači – poručio je Fran Čubranić. – Postigli smo značajan rezultat kojeg ovakav događaj još uveličava. Drago mi je da nas mladi vide, da smo nekima uzor, to puno znači svakom sportašu.


Fran Čubranić i Lovro Paparić će na kratki jednotjedni itekako zasluženi odmor, a onda počinju pripreme za klupsku sezonu.