Primorje EB

Cosmin Radu odlazi u Mladost, na izlaznim vratima Buljubašić, Vukićević, Jelovina i Power

Igor Duvnjak



RIJEKA Cosmin Radu, prvo ime vaterpolista »Primorja Erste banke« proteklih sezona, odlazi u »Mladost«, samo nastavljajući odlazak svih najboljih igrača s Kantride. Rumunjski as, udarna igla napada primorjaša, putuje u domovinu, no prije toga se odlučio za prelazak u Zagreb budući da riječki klub jednostavno više nema mogućnosti zadržati ga.


– Dogovorio sam se s »Mladosti«. Jednostavno sam želio ostati u Hrvatskoj – potvrdio je Radu, iskusni ljevoruki majstor sa »dva metra« tijekom svojeg posljednjeg riječkog dana. Igrač kojemu je 36 ljeta u Rijeci je proveo četiri godine, došavši baš iz »Mladosti«. – Dobio sam ponudu iz Zagreba, dok s »Primorjem EB« i nije bilo razgovora jer jednostavno nema mogućnosti za nastavak naše suradnje.


Odlazi i »ostatak ostataka« nekadašnje šampionske momčadi, klub ih jednostavno ne može zadržati radi besparice koja je zavladala u vaterpolskom društvu s Kantride. Može se tako smatrati gotovom stvari da odlaze reprezentativci, članovi trofejne riječke momčadi iz dana predsjednika Predraga Slobode, olimpijski pobjednik, kapetan Ivan Buljubašić, koji je došao u Rijeku iz »Mladosti«, napadač Ante Vukičević, angažiran također svojevremeno iz zagrebačkog kluba, te vratar Duje Jelovina, doveden iz Splita. Isto vrijedi i za australskog reprezentativca Nathana Powera.




– Njima istječu ugovori i oni odlaze, nismo u mogućnosti zadržati ih – konstatirao je lakonski bjelodane činjenice sportski direktor Riječana Zoran Roje.


Toj neveseloj priči za navijače »Primorja EB«, nažalost, nije kraj, neizvjestan je rasplet oko nade hrvatskog vaterpola, centra Lovre Paparića, kojega želi prvak »Jug Croatia osiguranje«. Mladić još nije punoljetan te ne može do kolovoza potpisati profesionalni ugovor. Dugogodišnji direktor kluba Damir Radonić, koji brine o tome, ima svoje viđenje situacije.


– Prihvatili smo sve Paparićeve uvjete, toliko o tome. U ovoj situaciji imamo projekt za idućih pet godina. Klub je postojan i postojat će i dalje – rekao je Damir Radonić, koji je potom izrekao primjedbe na račun medija. – U klubu sam već trideset godina, a u proteklih sedam godina nitko me nije tražio za intervju, što je indikativno. Povrijeđen sam i ja i moja obitelj. Sada, kada ima problema, odjednom sam zanimljiv medijima.


Dok traju nagađanja hoće li Zoran Jukica i dalje biti predsjednik primorjaša i hoće li Igor Pezelj ostati trener prve ekipe ili ne. Izvjesno je samo da u klubu traje kontinuirani »silazak s konja na magarca«, što je ovih dana dodatno naglašeno i da će u idućoj sezoni ekipu činiti golobradi mladići.