Primorje EB

Buljubašić: Čupali smo i ostvarili željeno

Igor Duvnjak

Foto: Damir Škomrlj

Foto: Damir Škomrlj

Odlučili su borbenost, želja i obrana. Išli smo na glavu, borili se za svaku loptu – kaže Buljubašić nakon »mornara«



RIJEKA Vaterpolisti »Primorja EB« konačno su dočekali prvu pobjedu, valjda po onoj »tko čeka taj dočeka« poslije pet uzastopnih uzaludnih pokušaja, kapetan Ivan Buljubašić i društvo s Kantride na svom su bazenu s »Mornarom BS« našli put do punog pogotka. Poslije dugotrajnog natezanja momčad trenera Igora Pezelja uz kojeg su pomoćnik Aleksandar Tiškivski i Igor Hinić kao član stručnog stožera, doplivala je u finišu do pobjede s dva gola razlike, što bi u eventualnom izjednačenom bodovnom učinku bilo presudno jer je s istim suparnikom u gostima doživljen poraz s pogotkom razlike.



Mlade vaterpolistice Primorja EB večeras (19 sati) dočekuju splitsku Buru u nastavku nadmetanja hrvatskog prvenstva. Riječ je o dvoboju ekipa koje su prošle sezone igrale u finalu državnog prvenstva, sada su Splićanke s četiri boda više na poziciji ispred Riječanki.


– U odnosu na prošlo prvenstvo razlika je tome što je naša ekipa oslabljena, nedostaju nam četiri igračice – kaže Darko Ažić, trener Primorja EB. – Ta činjenica nas neće obeshrabriti, borit ćemo se, dati sve od sebe. Očekujemo dobru utakmicu na koju pozivamo sve ljubitelje vaterpola.





– Postigli smo ono što smo na početku i zacrtali, da ostvarimo pobjedu od dva gola razlike – kaže Ivan Buljubašić nakon uspjeha u više uzbudljivom i borbenom nego kvalitetnom nadmetanju. Njegovoj momčadi imperativ pobjede je već dugo neizbježan pratitelj, sada je konačno ekipa reagirala na pravi način.– Normalno da je poslije poraza bilo određene nervoze, ali na kraju je najvažnije da smo ovo odradili kako smo zacrtali.Buljubašić i suigrači su za razliku od prethodnih nastupa ovog puta postavili čvrste brane pred svojim vratarom Dujom Jelovinom.– Odlučili su borbenost, želja i obrana. Stvarno smo »čupali«, išli smo na glavu, borili se za svaku loptu. Tada dođe nešto i u napadu.Pred riječkom momčadi je pauza, novi, posljednji nastup u ovosezonskoj Triglav regionalnoj ligi je onaj domaći s »Vojvodinom« tek 25. ožujka. »Primorjaši« se još nadaju da mogu prestići »mornare« i kao trećeplasirani ući u doigravanje hrvatskog prvenstva.– Izgubili smo šansu za plasman na Final Four regionalne lige, okrećemo se hrvatskom prvenstvu koje nam je najbitnije natjecanje ove sezone. Pokušat ćemo dobiti taj posljednji susret i uz uvjet da »Mornar« izgubi svoje utakmice osvojiti treću poziciju za doigravanje – zaključuje Buljubašić.