PH u ergometrima

Braća Sinković točno u podne u zametskoj dvorani

Zlatko Horvat

Braća Sinković predvode brojna poznata veslačka imena koja će danas nastupiti/Foto Arhiva NL

Braća Sinković predvode brojna poznata veslačka imena koja će danas nastupiti/Foto Arhiva NL



RIJEKA Centar Zamet bit će danas – veslački mravinjak. Na 14. izdanju Otvorenoga prvenstva Hrvatske u ergometrima nastupit će 550 veslača i veslačica, a predvodit će ih zlatni olimpijci i šesterostruki svjetski prvaci, najbolja muška posada za 2019. godinu u izboru Međunarodnog veslačkog saveza.


– To je najveća nagrada koju jedan veslač može dobiti. Za nas je to velika stvar, pogotovo što smo je osvojili drugi put, u drugoj disciplini – rekao je Martin Sinković.


Andrej Smilović, direktor Croatia Indoora, zadovoljno trlja ruke, ne samo zbog Sinkovića, koji su ovom natjecanju dali poseban štih. Prijava je deset posto više nego lani, a tada su mislili da je to – limit.




– Dolaze nam kompletna hrvatska i slovenska reprezentacija te veslači iz Italije, Austrije, Srbije, te Bosne i Hercegovine – kaže Smilović.


Krenulo je na Delti kao natjecanje regionalnoga karaktera, ali posljednjih šest godina ima međunarodni karakter. Ne dolaze samo Sinkovići, »creme de la creme« svjetskog veslanja, sve je više prijava rekreativaca. Sinkovići su na programu točno u podne.


Jučer se nekoliko vozila razmililo Hrvatskom kako bi stiglo pedesetak ergometara. Jučer ih je u Centru Zamet umreženo 30, spojeni su na veliki semafor, dok će 35-40 ergometara biti u zoni zagrijavanja. Natjecat će se seniori, juniori, kadeti i veterani u obje konkurencije, a bit će održana i štafeta 4×500 metara.


Veslački klub Jadran je, s obzirom na velik broj natjecatelja i pratećeg osoblja, te vrlo tijesnu satnicu koje se želi pridržavati, na svojoj internetskoj stranici objavio i pravila ponašanja u dvorani u cilju nesmetanog odvijanja natjecanja. Prvo, svi natjecatelji moraju nastupati u dresu matičnog kluba kojeg predstavljaju. Drugo, na parketu u »zoni utrke« i u »zoni zagrijavanja« nije dozvoljeno zadržavanje trenera i navijača, niti tijekom utrke niti između njih.