Igor Hinić

Bit ću pametniji nakon sastanka s Upravom Primorja EB

Igor Duvnjak

Igor Hinić/Foto Arhiva NL

Igor Hinić/Foto Arhiva NL

Završili smo na tom sedmom mjestu. Možda smo mogli i više, a možda i nismo - kaže Igor Hinić, trener Riječana. - Momci dali sve od sebe u utakmicama sa Solarisom kada smo ispali. Cijelu sezonu smo dobro radili. Sezona je inače bila duga, naporna. Bilo je i padova i odličnih predstava. U dva, tri navrata smo igrali baš jedan dobar vaterpolo - rekao je trener riječkih vaterpolista



RIJEKA Vaterpolisti Primorja Erste banke su sedmim mjestom u Hrvatskoj okončali sezonu. Nakon što im nije uspio proboj u A1 Regionalnu ligu, Riječani su poslije očekivanih poraza s favoritom Jugom CO u četvrtfinalu, u borbama za plasman od petog do osmog mjesta eliminirani od Solarisa. Na koncu su igrači trenera Igora Hinića poslije zadarskog remija na Kantridi uvjerljivo potopili Zadrane.


– Završili smo na tom sedmom mjestu. Možda smo mogli i više, a možda i nismo – kaže Igor Hinić, trener Riječana. – Momci dali sve od sebe u utakmicama sa Solarisom kada smo ispali. Cijelu sezonu smo dobro radili. Sezona je inače bila duga, naporna. Bilo je i padova i odličnih predstava. U dva, tri navrata smo igrali baš jedan dobar vaterpolo.


Primorjaše su tijekom cijele sezone pratili pehovi s ozljedama. Dugo su bili izvan stroja prvi centar Lovro Paparić, prvi bek Mislav Vrlić te napadač Srđan Aksentijević, kapetan Duje Peroš još nije ozdravio.




– U ove dvije sezone je bilo stvarno dosta ozljeda. Ne želim, međutim, u tome tražiti alibi jer su ozljede, nažalost, sastavni dio sporta. Jednom se dogode tebi, jednom nekome drugome. Kada smo bili kompletni stvarno smo pružali dobre igre, pogotovo poslije nove godine. Tada smo igrali zbilja dobro tako da sam zadovoljan sa dečkima, dobro su radili. Čestitam im. Hvala i najbližim suradnicima, Voštiću, Matkoviću, Botici. Bili smo dobar tim.


Primorjaši su prije nekoliko sezona krenuli s totalno podmlađenom ekipom, nakon odlazaka silnih zvijezda sa strane počelo se od nule. Pitanje je koji su dometi ove mlade ekipe.


– Nešto pametnije ću znati kazati tijekom idućeg tjedna, kada imam sastanak s upravom. Naravno da u sportu, kao i životu, treba biti racionalan, ali i emotivan. Emocije su, naime, povezane sa sportom. Težnja je pritom da se u tom sportu bude sve bolji i bolji. Pritom valja uzeti u obzir kompletnu situaciju vrhunskog sporta u Rijeci te u njoj onda biti vrlo racionalan. Valja su svemu tome naći neku mjeru, to bi onda bilo najbolje.