Poraz u Siracusi

‘Barakude’ bez plasmana na finale Svjetske lige

Hina



Hrvatska vaterpolska reprezentacija ostala je bez plasmana na završni turnir Svjetske lige u Kini nakon što je u susretu posljednjeg kola skupine C u Siracusi izgubila od Italije nakon izvođenja peteraca.


Utakmica je nakon regularnog dijela završila 9-9 (2-1, 1-3, 2-2, 4-3) i već nakon tog rezultata je bilo jasno kako je Italija pobjednik skupine i putnik u Kinu. Nakon raspucavanja domaćin je slavio 5-3.


Hrvatskoj je za plasman na završni turnir Svjetske lige koji će se od 21. do 26. lipnja održati u Huizhou, trebala pobjeda na Siciliji. Pomlađena hrvatska vrsta je u posljednjoj četvrtini vodila 7-6, 8-7 i 9-8, no domaćin je svaki put uspio izjednačiti. 




Najefikasniji igrač u redovima ‘barakuda’ bio je Antonio Petković postigavši četiri gola, a odličan je bio i Marko Bijač s devet obrana. Kod domaćina najefikasniji su bili Christian Presciutti i Francesco Di Fulvio sa po tri gola.


Prilikom izvođenja peteraca presudio je promašaj Anđela Šetke čiji je udarac obranio Stefano Tempesti.


Italija je na koncu osvojila prvo mjesto u skupini sa 17 bodova, Hrvatska je druga sa 13 bodova, Rusija je sakupila šest bodova, a na začelju je Turska bez bodova. 


Na završnom turniru nastupit će osam reprezentacija, a osim Italije sudjelovat će još dvije europske vrste Srbija i Grčka.