"Dišu" za ekipu

Asić: Najvažnije je da su igrači gladni uspjeha

Ivana Vaupotić

Kod nas svi pojedinci dišu za uspjeh ekipe i u tome je tajna našeg uspjeha – dodao je Asić



ZAGREB – Uvijek je lijepo osvojiti trofej, ali meni je najvažnije da su igrači još uvijek gladni uspjeha. Od početka do kraja smo imali kontrolu nad zbivanjima u bazenu i zasluženo smo pobijedili – istaknuo je trener »Primorja EB« Ivan Asić nakon još jednog trofeja u svom riječkom opusu.


   Taj početak utakmice ponudio je igru na rubu onoga što propagiraju vaterpolo udžbenici. Svaka greška u redovima »Mladosti« bila je ekspresno sankcionirana sjajnim potezima igrača »Primorja EB«.


   – Tu se vidjela sva zrelost naše ekipe. Kažnjavali smo sve njihove propuste, pogotovo u trenucima kada su nam se rezultatski približili. Vidi se da smo jako podigli razinu forme u odnosu na početak sezone, baš kako smo i planirali. Kod nas svi pojedinci dišu za uspjeh ekipe i u tome je tajna našeg uspjeha – dodao je Asić.




   S tribina bazena na Savi finale je pratio i izbornik Ivica Tucak, koji je u startu istaknuo da je pobjeda »Primorja EB« više nego zaslužena.


   – Gledali smo vrlo zanimljivu utakmicu u kojoj je od početka bilo jasno tko je favorit. »Mladost« je igrala u grču, a čini mi se da su se i potrošili protiv »Juga CO« u polufinalu. Posebno me veseli dobra forma reprezentativaca. Muslim, Burić i Sukno odigrali su izuzetno dobro – zaključio je Tucak.