LEN

ANĐELO ŠETKA ‘Protiv Crnogoraca nas čeka prava vaterpolska poslastica’

Igor Duvnjak

Foto Vedran Karuza

Foto Vedran Karuza

Večerašnja utakmica protiv Crne Gore će biti vatepolska poslastica. Naši gosti su u vrhu svjetskog vaterpola, među tri najbolje ekipe na svijetu. Rješenje za uspjeh ćemo potražiti u bazenu. Stup je dobra obrana, njome se dobija utakmica. Finale? Za to i igramo, ali se pita i suparnike. Igramo doma, mi smo svjetski prvaci, 



U taboru svjetskih prvaka je vladao mir i zadovoljstvo nakon visoke pobjede uoči večerašnjeg duela sa Crnogorcima. Andro Bušlje, bek svjetskih prvaka koji se sinoć nadavao golova, je svjedočio o pravom pristupu utakmici svoje momčadi.


– U utakmicu smo od prve minute ušli mkasimalno koncentrirano – poručio je Bušlje. – Igrali smo onako kako smo se dogovorili. Francuzi nisu na našoj kvalitetnoj razini, ali to nas nije omelo da od prve do posljednje minute damo sve od sebe. Učinak takvog pristupa pokazuje i krajnji rezultat.


Danas njega i suigrače očekuje mnogo veći izazov, sudar s jednim od favorita, Crnogorcima.




– Dovoljno je reći da je Crna Gora prije dva, tri tjedna svladala Srbiju trima golovima razlike. Naravno da su dobra ekipa i znamo da nam neće biti lako, ali mi smo aktualni svjetski prvaci. Ne moramo se bojati iako igramo s kvalitetnim suparnikom.


I Anđelo Šetka, koji se oporavio nakon ozljede, je bio zadovoljan učinkom Hrvatske i nastupom što je nalikovao pucačkom treningu.


– Da, ispalo je to kao pucački trening. Zna se da smo znatno bolji od Francuske, a to smo i dokazali – rekao je Šetka pa nastavio redati komplimente današnjem suparniku, ali i svojim suigračima.


– Večerašnja utakmica protiv Crne Gore će biti vatepolska poslastica. Naši gosti su u vrhu svjetskog vaterpola, među tri najbolje ekipe na svijetu. Rješenje za uspjeh ćemo potražiti u bazenu. Stup je dobra obrana, njome se dobija utakmica. Finale? Za to i igramo, ali se pita i suparnike. Igramo doma, mi smo svjetski prvaci, ali to moramo pokazati u bazenu. Lijep je osjećaj kada moraš stalno pobjeđivati jer te to stalno tjera na novo dokazivanje.