London

Veslač Damir Martin nosi hrvatsku zastavu na zatvaranju OI

Hina

Član srebrnog četverca na pariće Damir Martin nosit će hrvatsku zastavu na zatvaranju Olimpijskih igara u Londonu, potvrdili su iz Misije HOO-a



LONDON Član srebrnog četverca na pariće Damir Martin nosit će hrvatsku zastavu na zatvaranju Olimpijskih igara u Londonu, potvrdili su iz Misije HOO-a.


Veslač Damir Martin dobio je tu čast da s hrvatskom zastavom prođe počasni krug u nedjelju na Olimpijskom stadionu, na svečanosti zatvaranja čiji će vrhunci biti gašenje olimpijskog plamena, te predaja olimpijske zastave sljedećem domaćinu, brazilskom Rio de Janeiru.


Svečanost zatvaranja trajat će dva i pol sata, od čega će čak sat vremena trajati glazbeni dio s nastupima The Who, Briana Maya, Georgea Michaela, kao i pojavljivanjem poznatog dvojca iz humoristične serije »Mućke« – Delboya i Rodneya.




U nedjelju u 12 sati po hrvatskome vremenu, rukometaši igraju za broncu protiv Mađara, a u 17 sati vaterpolisti će se u finalu boriti za zlato s Talijanima.


U Hrvatsku su se već vratili zlatni Sandra Perković i Giovanni Cernogoraz, te srebrni veslač Martin Sinković, dok u ponedjeljak u 13.25 sati u Zagreb slijeću preostali hrvatski odličnici.


Tako će se tim letom vratiti brončana Lucija Lucija Zaninović i njezina sestra Ana, srebrni veslači Damir Martin, David Šain i Valent Sinković, vaterpolisti i rukometaši.