Europski seniorski kup

Ukupno devet medalja hrvatskih judaša

Hina



Drugog dana Europskog seniorskog kupa u Dubrovniku hrvatski judaši osvojili su još dvije zlatne medalje osvojivši ukupno devet odličja pri čemu tri zlata.


Aktualna svjetska juniorska prvakinja Brigita Matić u kategoriji do 78 kilograma osvojila je zlato pobijedivši u finalu klupsku kolegicu iz judo kluba Pujanke te svjetsku kadetsku prvakinju Karlu Prodan. Matić je slavila nakon kraće borbe i zasluženo uzela zlato. Na putu do prvog mjesta Matić je pobijedila Francuskinju Dureau i Poljakinju Pacut, dok je Prodan stigla do finala preko Francuskinja Bastareaud te naše Mate Borozan.


Hrvatsko finale vidjeli smo i u kategoriji iznad 78 kilograma. Ivana Šutalo je opravdala očekivanja i preko Poljakinje Zaleczne ušla u finale. Bez opterećenja je bila Tina Radić, koja je u polufinalu iznenadila Francuskinju Bairo i uz veliko slavlje osigurala plasman u finale. U finalu je s dva wazarija pobijedila iskusnija Šutalo. Zrinka Miočić je osvojila broncu bez borbe nakon što Francuskinja Bairo nije izašla na tatami.




U muškoj konkurenciji se za medalju pobrinuo Ivan Čović (iznad 100kg), koji je preko Francuza Benalla i Krsmanovića (Srb) prošao u finale. Tamo je pokušao iznenaditi Poljaka Grabowskog, ali nije išlo i osvojio je srebro. Priliku za brončanu medalju je imao Marijan Urlić, ali ga je Livolsi bacio na ippon i donio Francuskoj još jednu medalju.