Atrakcija

U nedjelju boksačka poslastica na Korzu

Igor Duvnjak

BOKSAČKA NEDJELJA – Marko Marović, Ive Živković, Ante Vičević, Bono Bošnjak, Miroslav Hlušička, Franjo Marković i Dorijan Čalić / I. TOMIĆ

BOKSAČKA NEDJELJA – Marko Marović, Ive Živković, Ante Vičević, Bono Bošnjak, Miroslav Hlušička, Franjo Marković i Dorijan Čalić / I. TOMIĆ

Bit će to boksački spektakl. Naravno, pozivamo publiku da dođe i uživa. Za Otvoreno prvenstvo Županije je predviđeno 15-ak parova, a od 20 sati je šlag, meč Premijer lige – kaže Ante Vičević



U nedjelju će na Korzu ispred zgrade Poglavarstva odzvanjati ovdje već zaboravljeni zvuci gonga, boks se na velika vrata malim maratonom u Rijeku vraća Otvorenim županijskim prvenstvom koje počinje u 13 sati te potonjim atraktivnim dvobojem Premijer lige u kojem od 20 sati Istarsko-primorsko-goranski tim dočekuje Zagrebački tim. U tom susretu je predviđeno sedam seniorskih i dva meča mlađih seniora. 


– Tri godine sam na čelu HBS-a, pokušavamo ujediniti klubove zbog razvoja boksa. Planiramo da Zagrebački tim ove godine nastupi u Bundesligi, najjačem takvom natjecanju u Europi. Hrvatski boks nije nikada kao do sada, imao tri aktualna prvaka Europe, uz to imamo olimpijsku medalju. Za to su zaslužni svi koji rade u boksu – kazao je  čelnik HBS-a  Bono Bošnjak i dodao: – Pozivam sve ljubitelje boksa neka dođu u nedjelju u što većem broju.


O dugom riječkom boksačkom danu Vičević je govorio sa zadovoljstvom.




– Bit će to boksački spektakl. Naravno, pozivamo publiku da dođe i uživa. Za Otvoreno prvenstvo Županije je predviđeno petnaestak parova, a od 20 sati je šlag, meč Premijer lige. Ne znaju se još parovi, a za nastup domaćina kandidiraju braća Durim i Besnik Oraca iz »Rijeke«, Leo Cvetković iz »Predatora« te Karlo Polić iz »Kinga« – najavio je Vičević.


Izbornik Čalić nije mogao reći puno o sastavu.


– Još je puno do nedjelje, rano je za sastav, ali tu je Sanjin Pol Vrgoč, koji će sigurno nastupiti. Jedno je sigurno, vidjet će se dobri mečevi – najavio je izbornik.


U prošlom međusobnom dvoboju Zagrebački tim, vodeći na ljestvici, nadmašio je IPG tim, trenutno trećeplasiranog te poraženi sada žele uzvratiti.


– Nabrusili smo se za uzvrat, nadamo se da ćemo uspjeti u tome – poručio je trener Ive Živković.