Najava tužbe

Tomsilav Paškvalin tuži HOO zbog lažnog prijavljivanja

Hina

Snimio Damir ŠKOMRLJ / NL arhiva

Snimio Damir ŠKOMRLJ / NL arhiva

Bivši pomoćnik ministra znanosti, obrazovanja i sporta Tomislav Paškvalin najavio je, putem svojih odvjetnika, tužbu protiv Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) koji ga je prošle godine neutemeljeno tužio za zlouporabu položaja i ovlasti uz tvrdnju da krovnoj nacionalnoj olimpijskoj organizaciji, dok je bio na dužnosti, nije odobrio sredstva za rad



ZAGREB Bivši pomoćnik ministra znanosti, obrazovanja i sporta Tomislav Paškvalin najavio je, putem svojih odvjetnika, tužbu protiv Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) koji ga je prošle godine neutemeljeno tužio za zlouporabu položaja i ovlasti uz tvrdnju da krovnoj nacionalnoj olimpijskoj organizaciji, dok je bio na dužnosti, nije odobrio sredstva za rad.


Paškvlalinov odvjetnik Branko Šerić Hini je izjavio da će idući tjedan HOO tužiti za lažno prijavljivanje, a potom razmotriti i kolika je Paškvalinu materijalna šteta nanesena naknadno odbačenom kaznenom prijavom i prijedlogom za provođenje istrage.


Šerić u priopćenju medijima podsjeća da je kaznenu prijavu protiv Paškvalina odvjetnik HOO-a Vladimir Gredelj podnio 9. veljače prošle godine zbog kaznenog djela zlouporabe položaja i ovlasti jer kao pomoćnik ministra navodno nije odobrio sredstva za rad HOO-a.


»Gospodin Tomislav Paškvalin je postupao potpuno zakonito i transparentno, što je rezultiralo rješenjem Uskoka od 19. svibnja 2015. godine o odbačaju iste kaznene prijave«, navodi u priopćenju.HOO je potom nastavio kazneni postupak, a što je rezultiralo pravomoćnim rješenjem Županijskog suda u Zagrebu, od 3. ožujka ove godine, »kojim je prijedlog oštećenika kao tužitelja za provođenjem istrage odbijen kao neosnovan«.

»Kako je očigledno da se radilo o lažnom prijavljivanju radi difamiranja naše stranke pa smatramo da treba upoznati hrvatsku javnost o odluci Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta i odluci Županijskog suda u Zagrebu, a nakon čega će uslijediti odgovarajući sudski postupci radi zaštite digniteta naše stranke Tomislava Paškvalina«, zaključuje Šerić.