Davis cup reprezentacija

Željko Krajan: Složnost i gledatelji hrvatski adut u Zadru

Viktor Bogut

Borna Ćorić / Foto Dino STANIN/PIXSELL

Borna Ćorić / Foto Dino STANIN/PIXSELL

Isprobali smo dvoranu koja je sjajna. Podloga je odlična. Točno onakva kakvu smo i željeli i kakva će nam ipak biti određena prednost – kaže Željko Krajan



ZADAR – Hrvatska Davis Cup reprezentacija u nedjelju se okupila u Zadru u punom sastavu, a jučer je u ŠC Višnjik odradila i dva treninga. Tako su u Zadar stigla četvorica nominiranih igrača, Marin Čilić, Borna Ćorić, Ivan Dodig i Marin Draganja, te dvojica koji će zajedno s njima trenirati (Franko Škugor i Mate Delić). U petak počinje polufinale svjetske skupine protiv Francuske…


– S nestrpljenjem čekamo start polufinala svjetske skupine. Kao izbornik sam prvi put u takvoj situaciji, nakon dugo vremena napokon igramo pred svojom publikom. Očekujem dobar, zabavan i uspješan tjedan, da će momcima biti ugodno i da budu zdravi – istaknuo je izbornik ŽeljkoKrajan, kojemu su prvi dojmovi u Zadru apsolutno pozitivni.



Francuska će protiv Hrvatske igrati bez Jo-Wilfrieda Tsonge. Umjesto njega izbornik Yannick Noah pozvao je Richarda Gasqueta




– Francuski izbornik ima slatke brige, jer Tsongu mogu zamijeniti Richard Gasquet i Lucas Pouille, koji su 16. odnosno 17. na ATP ljestvici. U ovom trenutku je Monfils njihov najbolji igrač, a izostankom Tsonge ne vjerujem da su išta slabiji – smatra Krajan.



– Činjenica da smo napokon kod kuće u Hrvatskoj, za nas mnogo znači. Isprobali smo dvoranu koja je sjajna. Podloga je odlična. Točno onakva kakvu smo i željeli i kakva će nam ipak biti određena prednost.


Veliki problem predstavlja ozljeda Borne Ćorića?


– Nije sve idealno, imamo ozlijeđene igrače. Znamo da je Ćorić dva posljednja meča predao, a od US Opena nije trenirao i sigurno da još nije potpuno spreman. Kroz idućih nekoliko dana vidjet ćemo hoćemo li ga moći osposobiti za prvi dan.


U slučaju da Ćorić ne bude spreman, njegovo mjesto zauzet će Ivan Dodig?


– Ivan Dodig to zaslužuje i po rang ljestvici. Iako nije u posljednje vrijeme imao previše uspjeha u pojedinačnim susretima, vjerujem da će i on, ako bude potrebno, u Zadru biti pravi. Neće nam biti lako, protivnik je vrlo zahtjevan, Francuzi imaju jaku i široku momčad.



Kompletna hrvatska reprezentacija, uključujući Bornu Ćorića, koji se oporavlja nakon ozljede koljena, jučer su trenirala u Zadru


– Kao što smo planirali, trenirao sam samo deset minuta da vidimo kako će koljeno podnijeti opterećenje. Prošlo je dobro, ništa me nije boljelo, tako da od danas idemo dalje. U udarcima sam se dobro osjećao, što je također dobar znak. Za vikend očekujem šou – rekao je Ćorić.


– Lijepo je što napokon igramo kod kuće, nadamo se da će biti puno publike i u petak i za vikend. Francuzi su kvalitetna ekipa, ali mi želimo pokazati što znamo. Nismo bili u polufinalu svjetske skupine od 2009. i nadamo se prolasku – rekao je Marin Čilić.



Francuska je favorit?


– Rekao bih da su šanse 50:50. Što se tiče širine i plasmana na rang listi, Francuska je tu u prednosti. Što se tiče domaćeg terena i podloge, tu smo mi u prednosti. Dakle, u ovom trenutku je pola – pola. Vjerujem u našu kvalitetu, publiku, domaći teren, želju i slogu u ekipi. Možda možemo napraviti iskorak i osvojiti Davis Cup, to smo najavljivali. Sigurno tu želju imaju i Francuzi i preostale dvije reprezentacije koje su još u konkurenciji, ali ta naša složnost možda daje prednost. U ovakvom teškom meču treba nam i publika.


Marin Čilić doživio je neugodan poraz na US Openu?


– Marin je imao vrlo dobar nastup na Olimpijskim igrama, a nakon toga je i osvojio Cincinnati i sigurno da je u dobroj formi. To što je imao jedan loš dan na US Openu, sigurno mu neće poljuljati samopouzdanje i formu.


Koliko bi vam pomoglo da se dvorana napuni hrvatskim navijačima?


– U ovako zahtjevnom meču svaka pomoć mnogo znači. Publika igra veliku ulogu i mislim da je to čar Davis Cupa i da su se nekad događala velika iznenađenja baš zbog publike. Ovo je ipak polufinale Davis Cupa i to protiv Francuske i takav meč bi trebao biti mamac za gledatelje.