Velika gesta

Zaklada Novaka Đokovića donirala novac poplavljenima u Hrvatskoj i BiH

Hina

U Hrvatskoj će UNICEF uložiti 10.000 eura za nabavku dezinfekcijskih sredstava za zaštitu od zaraza i komaraca koji na poplavljenom području ugrožavaju zdravlje djece, dok je u BiH donacija od 100.000 eura namijenjena rekonstruiranju dva vrtića u Sanskom Mostu i Šamcu



BEOGRAD –  Zaklada srpskog tenisača Novaka Đokovića uručila je u petak uredu Fonda Ujedinjenih naroda za djecu (UNICEF) u Srbiji donaciju od 110.000 eura za pomoć poplavljenim područjima u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj.


U Hrvatskoj će UNICEF uložiti 10.000 eura za nabavku dezinfekcijskih sredstava za zaštitu od zaraza i komaraca koji na poplavljenom području ugrožavaju zdravlje djece, dok je u BiH donacija od 100.000 eura namijenjena rekonstruiranju dva vrtića u Sanskom Mostu i Šamcu, izvijestili su elektronički mediji i agencije u Srbiji.


«S obzirom na to da nemamo urede u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj, odlučili smo 110.000 eura namijenjenih obnovi vrtića i nabavci urgentnih paketa pomoći donirati lokalnim uredima našeg dugogodišnjeg partnera, UNICEF-u, čiji je Novak veleposlanik. Poplave su ujedinile cijeli region i vrlo je važno da i sada, kada je na redu obnova, ostanemo tako ujedinjeni i pomažemo jedni drugima da bi oporavak bio što kraći«, istaknula je ravnateljica zaklade »Novak Đoković« Jelena Ristić.




«Od srca zahvaljujemo Zakladi Novaka Đokovića na donaciji, koja će prodonijeti zaštiti zdravlja djece pogođene poplavama u Posavini. Zahvaljujući ovoj donaciji, za više od 1.000 djece osigurana je zaštita od zaraza nabavkom dezinficijensa, kao i zaštita od komaraca, koji na poplavljenom području ugrožavaju zdravlje djece«,naglasila je Valentina Otmačić, predstavnica UNICEF-a za Hrvatsku.