Dvoboji u Londonu

Wimbledon: Kiša zaustavila Čilića, Dodig i Melo u 2. kolu

Hina

Reuters

Reuters



Susret 3. kola Wimbledona između Marina Čilića i Slovaka Lukaša Lacka prekinut je zbog kiše pri vodstvu našeg tenisača 6-3, 6-3, 0-1, te će najvjerojatnije biti završen u subotu.


Čilić je u potpunosti dominirao protiv Lacka tijekom sat i 22 minute igre u petak koliko im je kiša dopustila igrati. Naime, zbog kiše je program u Wimbledonu kasnio puna četiri sata, a kada je igra i započela dvoboji su bili prekinuti na oko sat i pol.


Dvoboj Čilića i Lacka tako je započeo oko 17.30 sati po hrvatskom vremenu, ali je prvi put prekinut zbog kiše nakon samo pet minuta i jednog odigranog gema.




U nastavku je Čilić do kraja prvog seta čak tri puta oduzeo servis Lacku, a u svakom servis-gemu Slovaka je imao barem jednu »break-loptu«, dok je jednom izgubio gem na svoj početni udarac nešto lošijom igrom u šestom gemu.


Drugi set protekao je Čilićevom potpunom dominacijom na svom početnom udarcu, dok mu je za osvajanje te dionice igre bio dovoljan jedan »break« kojega je ostvario za 5-3.


Naš najbolji igrač mogao se prije novog kišnog prekida još više približiti pobjedi, jer je u prvom gemu trećeg seta imao dvije »break-lopte«, no Slovak se ipak spasio i zadržao kakve-takve izglede za preokret u subotnjem nastavku.


Dodig i Melo u 2. kolu


Hrvatski tenisač Ivan Dodig je s Brazilcem Marcelom Melom izborio nastup u 2. kolu Wimbledona u konkurenciji muških parova, oni su bez problema u 1. kolu nadigrali Francuze Paul-Henrija Mathieua i Benoita Pairea sa 6-2, 6-3.


U 2. kolu suparnici petih nositelja, koji su prije tri godine u All England Clubu igrali finale, bit će Meksikanac Santiago Gonzalez i Amerikanac Scott Lipsky.


Nažalost, Marin Draganja i Nikola Mektić zaustavljeni su već u 1. kolu, bolji od njih su bili šesti nositelji, Indijac Rohan Bopanna i Rumunj Florin Mergea sa 7-5, 7-6 (6).