Uspjeh

WTA Miami: Donna Vekić u glavnom turniru

Hina

Reuters

Reuters



Hrvatska 20-godišnja Fed Cup reprezentativka Donna Vekić (WTA – 88.) probila se u utorak u glavni ždrijeb velikog WTA turnira u Miamiju, nakon što je u 2. kolu kvalifikacija svladala Rumunjku Anu Bogdan (WTA – 124.) sa 6-2, 6-4.


Vekić je tako postala četvrta hrvatska predstavnica na ovogodišnjem Miami Openu i pridružila se Mirjani Lučić-Baroni, Ani Konjuh i Ajli Tomljanović.Lučić-Baroni kao 26. nositeljica i Konjuh kao 29. nositeljica slobodne su u prvom kolu, u kojem će Tomljanović za suparnicu imati Amerikanku Catherine Bellis. Lučić-Baroni čeka dvoboj protiv Ukrajinke Kateryne Bondarenko koja je u prvom kolu nadigrala Španjolku Paulu Badosu Gibert sa 6-4, 7-5, dok će Konjuh u 2. kolu igrati protiv pobjednice sraza Belgijke Kirsten Flipkens i Amerikanke Jennifer Brady. Vekić će svoju supanicu u prvom kolu glavnog turnira saznati po završetku svih kvalifikacijskih mečeva.

U utorak su odigrani prvi mečevi glavnog turnira tenisačica, a u srijedu će s natjecanjem u glavnom ždrijebu započeti i tenisači. Marin Čilić i Ivo Karlović slobodni su u prvom kolu, a Bornu Ćorića čeka dvoboj protiv Španjolca Marcela Granollersa Pujola.