Umag

Večeras veliko finale Plave Lagune: Pella i Cecchinato za umašku krunu

Zlatko Horvat

Foto Milivoj Mijošek

Foto Milivoj Mijošek



Argentinac Guido Pella i Talijan Marco Cecchinato finalisti su Plava Laguna Croatia Opena. Pella, 72. igrač svijeta, u polufinalu je sa 6:3, 1:6, 6:2 pobijedio Nizozemca Robina Haasea i izborio treći finale u karijeri. Cecchinato je uz dobitak 11 gemova u nizu zaustavio argentinskog kvalifikanta imenjaka Trungellitija (6:2, 6:1) i danas ima priliku za drugi naslov u karijeri.


Ostao je 28-godišnji ljevoruki Pella kratak u dvama finalima, Umag je odjednom postao prilika za prvi trofej. I treći Argentinski, nakon dva Guillerma, Canasa 2004. i Corije godinu dana kasnije.


– Odigrao sam dobar meč. U drugom setu sam malo bio nervozan, malo sam previše želio, ali u trećem setu sam setu bio agresivan i to je bio ključ – kaže Guido Pella.




Imao je Haase »break« prednosti u prvom setu, ali Pella je uzvratio sa pet gemova u nizu. Haase je uzvratio istom mjerom u drugoj dionici, da bi završnica meča u potpunosti pripala Argentincu, koji je dobio četiri posljednja gema i 16 od 20 poena. Pelli očito ide u Hrvatskoj. Bio je u sastavu Argentine koja je osvojila Davis Cup u Zagrebu 2016. godine.


– Drugi put sam u Hrvatskoj. Prvi je put bilo nevjerojatno… Sada se treba odmoriti i spremiti za finale. Nadam se da ću opet odigrati dobro. Cecchinato je polufinalist Roland Garrosa i bit će jako teško – kaže Pella. (Z. H.)