Roland Garros

Trenutak istine: Marin Čilić naplaćuje sedam gladnih godina?

Zlatko Horvat

Foto: Reuters

Foto: Reuters

Marin Čilić gotovo sedam godina nije pobijedio Argentinca Juana Martina del Potra, koji u međusobnim susretima vodi 10-2 i pritom je dobio sedam posljednjih dvoboja



Za Marina Čilića stigao je trenutak istine u Roland Garrosu. Za prvi polufinale pariškog Grand Slam turnira mora dobiti tenisača kojeg nije uspio pobijediti gotovo sedam godina! Sedam gladnih godina… Argentinac Juan Martin del Potro vodi  10-2 u međusobnim susretima. Pritom je div iz Tandila  dobio sedam posljednjih susreta, od kojih šest bez izgubljena seta. A taj sedmi Međugorca još boli, jer bilo je za treći bod i trijumf u finalu Davis Cupu u Zagrebu 2016. Godine. Čilić je imao 2:0 u setovima i izgubio u prvom nedjeljnom meču… Nakon toga Federico Delbonis je nadigrao Karlovića i gaučosi su osvojili salataru usred Zagreba.      


            – Meč će biti biti zahtjevan,  i za mene i za njega. Uvijek je tako kada smo Del Potro i ja u pitanju.  Ulog je velik, polufinale Roland Garrosa. Dat ću sve od sebe. Nadam se da će igra biti bolja nego protiv Fogninija, da će ruka bolje slušati, jer tu presuđuje tek nekoliko poena. Zato će biti izuzetno važno svaki poen odigrati na visokoj razini   – kaže Marin Čilić.      

Del Potro protiv Čilića (drugi meč od 14 sati na Suzanne Lenglen), Diego Schwartzman kontra Rafaela Nadala.  Argentinci poslije 13 godina imaju dva tenisača u četvrtfinalu. Tada su  u četvrtfinalu  bili Guillermo Canas i Mariano Puerta, koji je u prvom kolu porazio Ivana Ljubičića, dogurao  do (izgubljenog) finala protiv  Rafaela Nadala i – pao na doping testu.    



        Tenisači, četvrtfinale: Thiem (7) – A. Zverev (2) 6:4, 6:2, 6:1, Cecchinato – Đoković (20) 6:3, 7:6 (4), 1:6, 7:6 (11). Parovi, četvrtfinale: Marach/M. Pavić (2) – Cabal/Farah (5) 3:6, 6:4, 6:3, Mektić/Peya (8) – Bopanna/Roger-Vasselin 7:6 (4), 6:2.


              Austrijanac Dominic Thiem i Marco Cecchinato već su u polufinalu. Thiem je nadigrao ozlijeđenog prijatelja Alexandera Zvereva, dok je Cecchinato, 72. igrač svijeta, koji do Pariza nije dobio meč na Grand Slam turnirima, u pravoj drami izbacio vlasnika 12 GS naslova  – Novaka Đokovića. Talijani poslije 40 godina imaju polufinalistu na pariškoj zemlji…                    Mate Pavić nastavlja sa sjajnim partijama u Parizu. U miksu s Kanađankom Gabrielom Dabrowski, s kojom je osvojio ovogodišnji Australian Open, ušao je u finale, dok se paru s Austrijancem Oliverom Marachom plasirao u polufinale. To je uspjelo i Nikoli Mektiću i Austrijancu Oliveru Marach.