Davis Cup

Tisuće navijača na dočeku svjetskih teniskih prvaka. Pogledajte atmosferu

Hina

Photo Igor Kralj/PIXSELL

Photo Igor Kralj/PIXSELL

Program na Trgu bana Josipa Jelačića počeo je u 14 sati. Za sjajnu atmosferu pobrinuli su se Zaprešić boysi i Prljavo kazalište, a program vodi Mirko Fodor



ZAGREB Hrvatska teniska reprezentacija stigla je u Zagreb nakon što je proteklog vikenda u Lilleu pobijedila Francusku sa 3-1 i po drugi put u povijesti osvojila Davis Cup.


Bila je to povijesna pobjeda hrvatskih tenisača jer se nakon 118 godina gasi ovaj format Davis Cupa, a od iduće godine bit će zamijenjen jednotjednim finalnim turnirom 18 reprezentacija na jednom mjestu u dosadašnjem terminu finala Davis Cup, krajem studenog. Tako će zauvijek ostati upisano kako su Amerikanci prvi pobjednici Davis Cupa 1900. godine, a hrvatski tenisači posljednji 2018.


Prije 13 godina Hrvatskoj su Davis Cup donijeli Mario Ančić i Ivan Ljubičić, a vodio ih je legendarni Nikola Pilić. Tada smo u Bratislavi srušili Slovačku. Ovoga puta reprezentaciju su predvodili Marin Čilić i Borna Ćorić uz izbornika Željka Krajana. No, moramo spomenuti i ostatak reprezentacije Ivana Dodiga, Matu Pavića i Franka Škugora.




Hrvatska reprezentacija je stigla u zagrebačku zračnu luku Franjo Tuđman letom iz Pariza u 14.30 sati, ali ne na novi, već na stari terminal. Dočekao ih je vatrogasni vodeni top, mažoretkinje i crveni tepih, a prvi su iz zrakoplova izašli izbornik Krajan, predsjednica HTS-a Nikolina Babić, te Čilić noseći hrvatsku zastavu i mali pokal pobjednika Davis Cupa.


Hrvatska reprezentacija je odmah posebnim autobusom krenula prema Trgu bana Josipa Jelačića gdje su ih dočekale tisuće navijača.


Photo Sanjin Strukic, Pixsell


Photo Sanjin Strukic, Pixsell



Photo Pixsell


Photo Pixsell



Slavlje svjetskih prvaka počelo je još jučer na stadionu Pierre-Mauroy, a potom se nastavilo u društvenom domu Le Centre social Albert Jacquard, u kojemu su ih ugostili predstavnici Hrvatske udruge Lille. Slavlje je trajalo sve do jutra, fešta se nastavila u zrakoplovu, a vrhunac će biti na glavnom zagrebačkom trgu gdje se nešto iza 15 sati očekuje dolazak najboljih tenisača svijeta.


Program na Trgu bana Josipa Jelačića počeo je u 14 sati, a na video zidu se mogao pratiti izlazak tenisača iz zrakoplova, ukrcaj u autobus i uključivanje u prijenos iz autobusa. Na video zidu su bili prikazivani i inserti iz mečeva.


Za sjajnu atmosferu pobrinuli su se Zaprešić boysi i Prljavo kazalište, a program vodi Mirko Fodor.


Photo Pixsell


Photo Pixsell



Photo Pixsell


Photo Pixsell




Nakon dočeka na Trgu bana Jelačića hrvatska Davis Cup reprezentacija odlazi na Pantovčak gdje će biti organizirano primanje u Uredu predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, koja ih je proteklih dana bodrila u Lilleu. Predsjednica će pritom igračima i članovima stručnog stožera hrvatske Davis Cup reprezentacije uručiti odlikovanja Republike Hrvatske.


»Za izniman uspjeh hrvatske teniske reprezentacije, promociju sporta i međunarodnog ugleda Republike Hrvatske te osvajanja Davis kupa, Predsjednica Republike uručit će odlikovanja Republike Hrvatske igračima i članovima stručnog stožera hrvatske teniske Davis Cup reprezentacije,« poručili su s Pantovčaka.